Veganski borovničevi muffini

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
40 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 220 g moke z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 skleda svežih borovnic z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička pecilnega praška
- 30 g kakava
- 3 žlice kokosove moke
- limonina lupinica
- 240 ml riževega napitka
- 75 g kokosovega olja
Postopek:
V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno žličko sode, eno žličko pecilnega praška, 30 g kakava, 3 žlice kokosove moke in limonino lupinico ter vse sestavine dobro premešamo. Nato dodamo 240 ml riževega napitka, 75 g kokosovega olja in skledo svežih borovnic.
Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. Dobro namastimo pekač za muffine ter z zmesjo napolnimo posodice. Po vrhu vsak muffin obložimo še z nekaj svežimi borovnicami. Pečemo 30 minut na 180 °C. Muffine ohladimo in jih postrežemo.
Poleti je v Sloveniji na voljo obilje borovnic, ki ne prepotujejo dolgih razdalj in ohranijo maksimalno hranil in vitaminov. Lahko se odpravite tudi v gozd in naberete gozdne borovnice, ki so še bolj izrazitega okusa.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.