Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Šparglji v pršutu – recept

Šparglji zaviti v pršut 6.5.2021

Sestavine za 4 do 6 oseb:

Priprava:

Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko.

Najprej špargljem odrežemo debele, olesenele konice. Priporočljivo je, da uporabimo malce debelejše šparglje, saj bomo lažje ovili pršut in se v pečici ne bodo tako izsušili. Vzemimo rezine kraškega pršuta in okrog vsakega ovijmo eno rezino. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in malce pokapamo z oljčnim oljem. Potresemo jih s poprom.

Šparglje pečemo približno 8 do 10 minut. Pečeni so svetlo zelene barve in jih lahko preluknjamo z vilicami.

Pred postrežbo jih posujemo z naribanim trdim sirom.

S hrano ravnajmo odgovorno

V pršutu pečeni šparglji so odlični tudi hladni in jih lahko shranimo za kasneje. Pomembno je, da hrane ne mečemo v smeti in čim bolj prispevamo k zmanjšanju količine zavržkov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kremna špargljeva juha – recept

  • Sestavine – za 2 osebi: 25 dag zelenih slovenskih špargljev 1 mlada čebula olivno olje sol in poper muškatni orešček 1 žlica moke drobnjak smetana za kuhanje izbrana kakovost – Slovenija Priprava: Šparglje operemo in narežemo na manjše koščke. Vršičke…

  • Več...

Špargljeva rižota – recept

  • Sestavine za 4 osebe: 1 kg slovenskih špargljev 5 skodelic piščančje jušne osnove 2 žlici oljčnega olja Slovenske Istre 100 g sesekljane čebule 150 g srednje zrnatega belega riža 1 dcl suhega belega vina 6 žlic masla izbrana kakovost –…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem