Skuta

Čas priprave
4 ure
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
4 ure 30 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 2 l nehomogeniziranega kravjega mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 0,5 dl domačega jabolčnega kisa
Postopek:
Nehomogenizirano polnomastno mleko začnete kuhati ter neposredno pred vretjem vanj počasi vlijete jabolčni kis. Čim prej ugasnete ogenj (pred vretjem) ter mešate. Mleko se začne počasi sprijemati v grudice, na vrhu pa ostane mlečna voda.

Na sobni temperaturi pustite počivati približno 4 ure, nato dobro precedite s cedilom ali gazo in skuto pretlačite. Pred postrežbo lahko skuti za še bolj osvežilen okus dodate sveže sadje.

Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.