Pražen krompir

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
50 minut
Skupni čas
1 ura
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Vsi letni časi
Postopek:
Neolupljen krompir kuhamo iz mrzle vode in zavremo. Čas kuhanja je odvisen od velikosti gomoljev, krompir pa je dovolj kuhan takrat, ko z vilicami lahko mehko zabodemo vanj. Vodo odlijemo in pustimo, da se krompir ohladi. Nato ga olupimo in narežemo na tanke kolobarje.
V široki ponvi ogrejemo maščobo in v njej na šibkem ognju nežno prepražimo čebulo. Dodamo krompir, sol in poper. Med praženjem sestavine obračamo z lopatico. Pražimo še 10 minut in toplo postrežemo.
Pražen krompir postrežemo kot prilogo.
Slika je simbolična, avtor Domen Grögl, vir Slovenia.info
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti in zanimivosti
Zanimivost
01
Izberimo ekološki krompir
Ekološki krompir je pridelan brez sintetičnih gnojil in pesticidov, kar pomeni prijaznejšo izbiro za okolje in človeka. Certificirana pridelava potrošniku zagotavlja sledljivost in dodatno kakovost.
Priročen nasvet
02
Iz ostankov krompirja vedno nastane nekaj dobrega
Če vam ostane krompir v oblicah, ga preprosto spremenite v krompirjevo solato. Pire krompir pa lahko naslednji dan uporabite za pripravo okusnih njokov ali cmokov. Tako hrane ne boste zavrgli.