Pituralke s čokolado - recept | Recepti

Pituralke s čokolado – recept

Pituralke s čokolado
  • Čas priprave:40 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Gre za avtohtono sorto hrušk, ki so značilne za Goriška Brda. Njihova posebnost je, da tudi do zime ostanejo na drevesih. Obira se jih v pozni jeseni, dodobra zrele ali »medene«. V zadnjem obdobju se z njimi bahajo najboljši slovenski kuharji, kot s posebno avtohtono specialiteto.

Sestavine:

  • 5 hrušk pituralk
  • vaniljev sladkor
  • 5 dl suhega belega vina
  • 3 dl vode
  • klinčki, cimetova skorjica, janeževe zvezde

Pomaka:

  • 30 dag jedilne čokolade
  • 10 žlic mleka
  • pest mletih lešnikov

Priprava:

Hruške postavimo v nižjo kozico s peclji navzgor. Zalijemo jih z mešanico vina in vode, toliko, da jih prekrije, ter začinimo in počasi kuhamo na nizki temperaturi 10–15 minut. Kuhane postavimo na pekač, obložen s peki papirjem, in jih pečemo v pečici še 10–15 minut.

Med tem stopimo čokolado v parni kopeli, dodamo mleko in premešamo. Pečene hruške pomakamo v čokolado ali jih z njo prelijemo in posujemo z lešniki.

Recept in foto: Kuhnapato

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Domača češnjeva pita

  • Ne zavrzimo hraneOhlajeno češnjevo pito lahko hranimo v hladilniku tudi več dni in jo pojemo kot sladico po obrokih. Bodimo pozorni, da s hrano ravnamo skrbno in zmanjšamo količino zavržkov.Sestavine:Testo za pito:0,5 kg bele mokeščepec soli30 dag masla z oznako…

  • Več...

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom - recept

  • Čas priprave: 60-90 min
    • #
    • #
    • #
  • Zelenjave ne zavrzite Če imate na vrtu preveč paradižnikov, jih ne zavrzite, ampak lahko iz njih pripravite tudi paradižnikovo omako. Sestavine: 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla 400 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost -Slovenija« 1 čebula 2 stroka…

  • Več...

Piščančji namaz – recept

  • Čas priprave: 6 minut
    • #
    • #
    • #
  • Mesa nikdar ne zavržemoOkusno piščančje meso, ki ostane od kosila, predelajmo v odličen namaz, ki ga lahko užijemo naslednji dan. Poskrbimo, da hrane ne mečemo v smeti.Sestavine:2 kosa pečenega piščanca3 kisle kumarice2 kosa kuhanega korenja1 žlica gorčice1 žlica majonezeščepec rdeče…

  • Več...

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem