Pince – recept

Pince – recept
  • Čas priprave:2 uri
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

To je praznični kruh različnih velikosti in dodatkov. Recept ima svoje predhodnike v sosednji Italiji, ob ostalem pecivu pa je bil nepogrešljiv ob večjih cerkvenih praznikih. Po Sloveniji najdemo različne oblike prazničnega kruha, kot tudi imen. Ta recept prihaja s Primorske

Sestavine:

  • 1 kg pšenične moke
  • 4 dag kvasa, 1 dl mleka, žlička sladkorja za kvasec
  • 6 rumenjakov
  • 1 jajce
  • 10 dag surovega masla »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 20 dag sladkorja
  • 4 dl mleka »izbrana kakovost – Slovenija«
  • limonina lupinica
  • sol
  • jajce za mazanje
  • rozine (po želji)
  • 4 žlice sladkorja v prahu

Priprava:

V posodici pripravimo kvasec in počakamo, da vzhaja. Moko presejemo in vmešamo sladkor, limonino lupinico, rumenjake, raztopljeno maslo, sol in na koncu še vzhajan kvas. Sestavine zmešamo in zamesimo v testo, ki ga potem pustimo vzhajati vsaj 40 minut. Nato ga še enkrat pregnetemo in oblikujemo hlebčke ter pustimo, da še enkrat vzhajajo (se napihnejo). Hlebčke z nožem križasto zarežemo in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pečemo jih v vroči pečici na 180 stopinj približno 40 minut. Pečico izklopimo in pince pustimo v njej še 3–6 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, jih za 10 minut prekrijemo s prtom, nato pa jih potresemo s sladkornim prahom.

Recept in foto: Kuhnapato

Pince – recept
4.6 (91.11%) št. ocen: 9


Sorodni recepti

Enostavna potica – recept

  • Sestavine: Testo: 600 g moke 30 g kvasa, 2 dcl mleka izbrana kakovost Slovenija, 140 g sladkorja, 140 g masla izbrana kakovost Slovenija, 4 rumenjaki, 1 vanilijev sladkor, Lupinica 1 limone Žlička soli Orehov nadev: 1 dcl toplega mleka izbrana…

  • Več...

Pirin kruh brez kvasa – recept

  • Sestavine:450 g pirine moke2 zvrhani žlički sode bikarbone1 zvrhana žlička soli3,5 dl tekočega jogurta Izbrana kakovost Slovenije2 dl gazirane mineralne vodePol dl bučnega ali oljčnega oljaPo želji lahko dodamo tudi 2 žlici semen po lastni izbiriPriprava:Najprej enostavno zmešamo mokre sestavine,…

  • Več...

Hitri pustni krofi – recept

  • Sestavine:250 g gladke moke tip 500250 g ostre moke2,5 dag svežega kvasa2,5 dcl mlačnega mleka izbrana kakovost0,5 dcl olja4 rumenjaki1 žlica kisle smetane izbrana kakovost1 vanilin sladkorpol žličke soli30 g rjavega sladkorja3 žličke rumanastrgana lupinica ene limonepotrebujemo še marelično marmelado…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem