Panacota z jagodnim pirejem - recept | Jagode, Sadje | Recepti

Panacota z jagodnim pirejem – recept

5/5 - (2 votes)
Panacota z jagodnim pirejem
  • Čas priprave:40 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Kje kupiti slovenske jagode?

Pomagajte si z našim zemljevidom ponudnikov lokalne hrane in najidte vam najbližjo kmetijo, kjer v sezoni nudijo okusne, sveže in lokalno pridelane jagode.

Sestavine:

  • 500 ml sladke smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • 200 g jagod z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 20 g sladkorja

Priprava:

Sami lahko kar doma pripravimo okusno panakoto z jagodnim pirejem. V kozico nalijemo 500 ml sladke smetane, dodamo 50 g sladkorja v prahu in 10 g vanilijevega sladkorja. Segrevamo do vretja. Nato v vročo maso dodamo 1 vrečko želatine v prahu, dobro premešamo in odstavimo. Prelijemo v posodice in ohladimo čez noč.

Narežemo 200 g jagod izbrane kakovosti, jih položimo v ponev in dodamo 20 g sladkorja. Nekaj minut vremo, nato spasiramo v pire.

Ohlajeno panakoto položimo na servirni krožnik in prelijemo z jagodnim pirejem. Okrasimo jo lahko še z nekaj svežimi jagodami.

Bodimo pozorni, da nakupujemo slovenske jagode, najbolje neposredno od kmeta. Velja si zapomniti, da so jagode najboljšega okusa, če so obrane ob jutranjem hladu in zaužite še isti dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

  • Več...

Jagodni drobljenec z medom

  • Kje kupiti slovenske jagode?Pomagajte si z našim zemljevidom ponudnikov lokalne hrane in obiščite vam najbližjo kmetijo, kjer nudijo okusne, sveže in lokalno pridelane jagode.Sestavine:250 g svežih slovenskih jagod z oznako »izbrana kakovost - Slovenija«3 žlice slovenskega medulimonin sok50 g ovsenih…

  • Več...

Solata s steakom in jagodami – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=GJQ5VlKmOXY Kadar za kuhanje uporabite meso in sadje z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ste lahko prepričani, da ste posegli po kakovostnih, lokalno pridelanih izdelkih. Polnost arome mesa in jagod okus solate povzdigne na čisto novo raven. Dober tek! Sestavine:…

  • Več...

Hruškin tart – recept

  • Sestavine:Testo:165 g moke30 g sladkorja30 g mletih mandljev125 g masla5 g soli3 žlice vodeNadev:90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«45 g kakava180 g sladkorja45 g mokeeno jajce2 žlički ekstrakta vanilijesveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:Iz…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem