Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Kakavovo pecivo s kakijem – recept

4.5/5 - (4 votes)
25.5.2018

Sestavine:

  • 50 dag zrelih kakijev
  • naribana lupinica pomaranče
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica travniškega medu
  • Testo:
  • 21 dag moke
  • 15 dag masla
  • 2 žlici kakava v prahu
  • pol čajne žličke soli, ščepec cimeta
  • 2 žlici žajbljevega medu
  • Žajbljev ali sivkin med za preliv

Priprava:

  1. Kakijevo meso izvzamemo iz lupine, dodamo pomarančno lupinico in nekaj minut dušimo na maslu.
  2. Malce pretlačimo in pustimo ohladiti.
  3. V skledi zmešamo moko, razmehčano maslo in ostale sestavine ter zamesimo zrnasto testo.
  4. Polovico ga razporedimo po z maslom namazanem pekaču in ga z vilicami pritisnemo ob dno.
  5. Nato ga prekrijemo s kakijevo maso.
  6. Preko razporedimo drugo polovico testa in ga, kolikor se da, stisnemo navzdol.
  7. Po vrhu na tanko posujemo kakav in pečemo v pečici približno 35 minut na 180 stopinjah.
  8. Še toplo pecivo pokapljamo z medom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kostanjeva juha – recept

  • Sestavine:20 g kostanja4 rezine slanine1 čebula2 stroka česna6 pastinakov400 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«200 ml piščančje osnovePriprava:200 g kostanja kuhamo 40 minut. 4 rezine slanine narežemo na kocke, nasekljamo eno čebulo in dva stroka česna. Slanino popražimo.…

  • Več...

Hruškin tart – recept

  • Sestavine:Testo:165 g moke30 g sladkorja30 g mletih mandljev125 g masla5 g soli3 žlice vodeNadev:90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«45 g kakava180 g sladkorja45 g mokeeno jajce2 žlički ekstrakta vanilijesveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:Iz…

  • Več...

Malinin narastek – recept

  • Sestavine:150 g skute50 g sladkorja v prahu20 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«dva rumenjaka200 g prosene kaše500 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«5 žlic medu2 beljaka10 g vanilijevega sladkorjasveže maline z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Veganski borovničevi muffini - recept

  • Sestavine:220 g moke100 g sladkorja1 žlička sode bikarbone1 žlička pecilnega praška30 g kakava3 žlice kokosove mokelimonina lupinica240 ml riževega napitka75 g kokosovega oljaskledica svežih borovnic z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem