Kakavovo pecivo s kakijem - recept | Kaki, Med, Sadje | Recepti

Kakavovo pecivo s kakijem – recept

3.8/5 - (5 votes)
Kakavovo pecivo s kakijem

Sestavine:

  • 50 dag zrelih kakijev
  • naribana lupinica pomaranče
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica travniškega medu
  • Testo:
  • 21 dag moke
  • 15 dag masla
  • 2 žlici kakava v prahu
  • pol čajne žličke soli, ščepec cimeta
  • 2 žlici žajbljevega medu
  • Žajbljev ali sivkin med za preliv

Priprava:

  1. Kakijevo meso izvzamemo iz lupine, dodamo pomarančno lupinico in nekaj minut dušimo na maslu.
  2. Malce pretlačimo in pustimo ohladiti.
  3. V skledi zmešamo moko, razmehčano maslo in ostale sestavine ter zamesimo zrnasto testo.
  4. Polovico ga razporedimo po z maslom namazanem pekaču in ga z vilicami pritisnemo ob dno.
  5. Nato ga prekrijemo s kakijevo maso.
  6. Preko razporedimo drugo polovico testa in ga, kolikor se da, stisnemo navzdol.
  7. Po vrhu na tanko posujemo kakav in pečemo v pečici približno 35 minut na 180 stopinjah.
  8. Še toplo pecivo pokapljamo z medom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

  • Več...

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Hruškin tart – recept

  • Sestavine:Testo:165 g moke30 g sladkorja30 g mletih mandljev125 g masla5 g soli3 žlice vodeNadev:90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«45 g kakava180 g sladkorja45 g mokeeno jajce2 žlički ekstrakta vanilijesveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:Iz…

  • Več...

Veganski borovničevi muffini - recept

  • Sestavine:220 g moke100 g sladkorja1 žlička sode bikarbone1 žlička pecilnega praška30 g kakava3 žlice kokosove mokelimonina lupinica240 ml riževega napitka75 g kokosovega oljaskledica svežih borovnic z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem