Jogurtova torta z gozdnimi sadeži brez peke – recept

Jogurtova torta z gozdnimi sadeži brez peke – recept

Sestavine:

  • 250 g navadnih piškotov
  • 125 g masla Izbrana kakovost Slovenije
  • 4 jogurti Izbrana kakovost Slovenije v lončku
  • 350 ml sladke smetane Izbrana kakovost Slovenije
  • 6 velikih žlic sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 velika žlica limoninega soka
  • 1,5 dl sadnega soka
  • 3 pakete želatine v prahu (en paket zadostuje za 6 listov želatine)
  • 250 g gozdnih sadežev (borovnice, jagode, maline)

Priprava:

Piškote zmeljemo in dodamo raztopljeno maslo. Dobro pregnetemo, razporedimo po dnu obroča za torte in ohladimo, da se zmes strdi.

Jogurt, sladkor, vanilijev sladkor ter limonin sok zmešamo z električnim mešalnikom in dodamo dve želatini v skladu z navodili na vrečki. Na koncu vmešamo še stepeno sladko smetano. Kremo vlijemo na piškotno osnovo in ohladimo. Ko je ohlajena in strjena, po vrhu posujemo gozdne sadeže in pripravimo preliv. Po navodilih v sok vmešamo drugo želatino in prelijemo po sadju. Torto ponovno vrnemo v hladilnik, da se želatina strdi.


Sorodni recepti

Bezgova pena s proseno kašo

  • OŠ Vižmarje Brod, skupina: Čežana in polBezgova penaSestavine:20 bezgovih cvetov1 l vodesok 1 limone4 žlice smrekovega meduželatinacimet, klinčki, vaniljev sladkorPriprava:Cvetove namočimo v prekuhani vodi čez noč ali še dlje.Odcedimo in dodamo med in limono.Segrejemo in začinimo ter vmešamo želatino.Pustimo ohladiti,…

  • Več...

Brkinski medeni šmorn

  • OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, skupina Punčke Maje in čeljustnikSestavine:1 kg brkinskih jabolk3 jajca2 dl kraškega medu2 dl mleka150 g moke1 limona, cimet, sol2 žlici šetrajevega medu za prelivmaslo za pekačPriprava:Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem