EKO pečen krompir z rožmarinom

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
40 minut
Skupni čas
55 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 700 g slovenskega krompirja
- 4 žlice olja
- 2 vejici rožmarina
- sol in poper
Postopek:
Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Krompir pod tekočo vodo temeljito operemo, osušimo in po dolžini prerežemo na pol.
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija ter vanjo postavimo krompir, ki smo ga razprostrli po pekaču, posolili in poprali, dodali olje ter potresli z rožmarinom. Pečemo 25 do 30 minut, nato pa krompir še previdno obrnemo ter pečemo še približno 10 minut, da se enakomerno zapeče na obeh straneh.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.