Domača pečena jabolka – recept | Jabolka, Sadje, Tradicionalna jed | Recepti

Domača pečena jabolka – recept

4.2/5 - (12 votes)
Pečena jabolka

Pečena jabolka poznajo že naši predniki in morda si v zadnjem času ponovno utirajo pot na naše jedilnike. Priprava je izredno enostavna.

Jabolka sprva izpeščičimo. Najbolje je, če uporabimo temu namenjen nož, sicer pa si lahko pomagamo z žličko. V izdolbeno mesto v vsako jabolko nasujemo žličko sladkorja, posipamo z vanilijevim sladkorjem in po želji tudi s cimetom. Nekatere gospodinje dodajo tudi žličko domače marmelade ali košček masla.

Jabolka položimo na pekač in jih pečemo dobre pol ure v pečici pri 18 stopinjah. 

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

  • Več...

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem