Domača češnjeva pita | Češnje | Recepti

Domača češnjeva pita

4.6/5 - (5 votes)
Domača češnjeva pita

Ne zavrzimo hrane

Ohlajeno češnjevo pito lahko hranimo v hladilniku tudi več dni in jo pojemo kot sladico po obrokih. Bodimo pozorni, da s hrano ravnamo skrbno in zmanjšamo količino zavržkov.

Sestavine:

Testo za pito:

  • 0,5 kg bele moke
  • ščepec soli
  • 30 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 pecilni prašek
  • 1 jajce 

Češnjev nadev:

  • 1 kg češenj z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 30 dag rjavega sladkorja
  • naribana lupina limone
  • 10 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • ščepec cimeta

Priprava:

Iz moke, masla, jajca in pecilnega praška zamesimo testo. Dobro pregneteno testo oblikujemo v kroglo in jo v plastični vrečki pustimo počivati v hladilniku eno uro. Nato testo razdelimo na dve polovici. Obe razvaljamo v velikosti pekača.

Pekač namastimo, vanj vložimo testo in ga z vilicami rahlo prepikamo.

Na ponvi na maslu prepražimo češnje, dodamo limonino lupinico, sladkor in cimet. Počakamo, da se češnje razpustijo.

Maso prelijemo po testu ter vrh prekrijemo s preostalim delom testa, narezanim na trakove.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo približno eno uro. Pred postrežbo počakamo, da se pita ohladi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem