Domača češnjeva pita

Čas priprave
1 ura
Čas kuhanja
1 ura
Skupni čas
2 ura
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
4
Sezona
Poletje
Sestavine:
Testo za pito:
- 0,5 kg bele moke
- 1 ščepec soli
- 30 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 pecilni prašek
- 1 jajce
Češnjev nadev:
- 1 kg češenj z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 30 dag rjavega sladkorja
- naribana lupina limone
- 10 dag masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- ščepec cimeta
Postopek:
Iz moke, masla, jajca in pecilnega praška zamesimo testo. Dobro pregneteno testo oblikujemo v kroglo in jo v plastični vrečki pustimo počivati v hladilniku eno uro. Nato testo razdelimo na dve polovici. Obe razvaljamo v velikosti pekača.
Pekač namastimo, vanj vložimo testo in ga z vilicami rahlo prepikamo. Na ponvi na maslu prepražimo češnje, dodamo limonino lupinico, sladkor in cimet. Počakamo, da se češnje razpustijo.
Maso prelijemo po testu ter vrh prekrijemo s preostalim delom testa, narezanim na trakove.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo približno eno uro. Pred postrežbo počakamo, da se pita ohladi.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Ne zavrzimo hrane
Ohlajeno češnjevo pito lahko hranimo v hladilniku tudi več dni in jo pojemo kot sladico po obrokih. Bodimo pozorni, da s hrano ravnamo skrbno in zmanjšamo količino zavržkov.