Domač lešnikov namaz | Lešniki |

Domač lešnikov namaz

5/5 - (1 vote)
Palačinke z lešnikovim namazom, na krožniku

Izberite slovenske lešnike

Slovenija je zaradi dobre zemlje in obsijanosti s soncem primerna tudi za pridelavo lešnikov. Bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, da si zagotovite jamstvo kakovosti.

Sestavine:

  • 300 g lešnikov
  • 200 g kokosovo olje (stopljeno)
  • 45 g kakav v prahu (opcijsko)

Priprava:

Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija. Po nizkem pekaču razporedimo lešnike, ki jih 15 minut pražimo v segreti pečici. Ko jih vzamemo iz pečice, jih oluščimo in oluščene presujemo v kuhinjski mešalnik. Vanj nalijemo še stopljeno kokosovo olje in nato meljemo, dokler ne nastane povsem gladka zmes.

Namaz prelijemo v kozarček, ki ga hranimo v temnem in hladnem prostoru. Po želji lahko najprej le polovico namaza prelijemo v kozarček, v drugo polovico pa dodamo kakav v prahu in ponovno dobro premešamo. Nato tudi ta namaz prelijemo v kozarček. Tako pripravimo kar dva okusna namaza iz lupinastega sadja – za prste obliznit!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Lešnikov drobljenec – recept

  • Čas priprave: 40 min
    • #
    • #
    • #
  • Lešnikov drobljenec z nevsakdanjimi živili je bil po nekaterih ustnih virih velikokrat na mizi za zajtrk »ta pridnih otrok«. Na prvi pogled kot pogača je ta polnovredna jed otrokom zagotovila zadostno količino energije tudi za pomoč na domačih kmetijah. Recept…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem