Nacionalna shema

Evropska shema

Divji katsu piščanec v panko drobtinah

Če imaš rad hrustljavo zapečeno meso z mehko sredico, bo ta recept, ki ga je pripravil Luka Košir iz restavracije Grič, kot nalašč zate. Divji katsu piščanec v panko drobtinah združuje sočnost slovenskega piščanca in mamljivo zlato skorjico za pravo domačo poslastico.

Avtor recepta: chef Luka Košir, Restavracija Grič

Čas priprave

30 minut

Čas kuhanja

30 minut

Skupni čas

1 ura

Zahtevnost

Srednje

Število oseb

4

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

Postopek:

Piščančja bedra izkoščičimo, mariniramo in paniramo v panko drobtinah. Nato jih ocvremo. 

Pripravimo katsu kruh – kombinacija toasta in brioša. Gre za kompleksnejši recept z dolgim vzhajanjem. 

Zelje mariniramo z olivnim oljem in limoninim sokom. 

Ko je piščanec ocvrt, ga premažemo s tonkatsu omako. Na koncu pripravimo še domačo majonezo, narejeno iz domače prekajene gorčice in domače sirače.

Tik pred sestavljanjem sendviča kruh narežemo na rezine in ga na hitro popečemo na maslu, da dobi zlato, hrustljavo skorjo.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

5

(1 ocene)

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Tina

Jun 2025

Zanimiv in okusen recept!

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito