Čokoladna torta brez pečenja – recept

Čokoladna torta brez pečenja – recept

Sestavine:

  • 600 ml sladke smetane Izbrana kakovost Slovenije
  • 150 g temne čokolade
  • 200 g bele čokolade
  • 200 g mlečne čokolade
  • 1 skodelica zdrobljenih piškotov
  • 3 žlice masla Izbrana kakovost Slovenije

Priprava:

V posodi nad paro stopimo temno čokolado, ji primešamo 1/3 sladke smetane in ohladimo v hladilniku. V drugi posodi stopimo belo čokolado, ki ji prav tako dodamo 1/3 sladke smetane in ohladimo v hladilniku. Enako postopamo tudi z mlečno čokolado, ki ji dodamo še zadnjo tretjino sladke smetane in ohladimo v hladilniku. Osnovo torte pripravimo z zdrobljenimi piškoti in stopljenim maslom. Dobro pregnetemo, nato pa mešanico razporedimo na dno obroča za torte in jo dobro potlačimo. Ohladimo, da se zmes strdi.

Ohlajene kreme posamično stepamo na enak način, kot bi stepali sladko smetano, in jih eno za drugo nanašamo na piškotno osnovo. Dekoriramo s kakavom in pustimo v hladilniku nekaj ur, preden postrežemo.

Dodatne možnosti:

V posamično kremo pred nanašanjem na osnovo nežno vmešamo kremni jogurt. V piškotno osnovo zamešamo kakav.

Več preberite v članku Sladice brez pečice.


Sorodni recepti

Zeljna gibanica – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Ta jed je plod medgeneracijske komunikacije ali zapuščine prednikov regije ob meji z Madžarsko, kjer sestavine predstavljajo okusno lokalno zgodbo. Oblika spominja na enega izmed stebrov gastronomske strategije Prekmurja, s certifikatom zaščiteno Prekmursko gibanico, izbor sestavin pa je značilen za…

  • Več...

Trščakove sklječke s kremo iz šjelne – recept

  • Čas priprave: 30 min
    • #
    • #
    • #
  • Šjelna (zelena) je zelenjava, ki se je na kmetijah obdržala preko cele zime. Pred močno zmrzaljo so možje gomolje zelene izkopali z vrtov in jih prestavili v hrame (shrambe) na tla ter jih zasuli z zemljo. Na ta način so…

  • Več...

Štrudelj po naše – recept

  • Čas priprave: 30 min
    • #
    • #
    • #
  • Štrudelj ali zavitek slovi kot eden najbolj priljubljenih predstavnikov Gorenjske, tudi preko meje s sosednjo Avstrijo, po kateri smo prevzeli mnoge, danes značilne jedi. V zadnjem času ga srečamo predvsem v kvalitetnih slovenskih gostilnah, v najrazličnejših sodobno oblikovanih različicah. Sestavine:…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem