Čokoladna torta brez pečenja – recept

Čokoladna torta brez pečenja – recept
  • Čas priprave:60 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • 600 ml sladke smetane Izbrana kakovost Slovenije
  • 150 g temne čokolade
  • 200 g bele čokolade
  • 200 g mlečne čokolade
  • 1 skodelica zdrobljenih piškotov
  • 3 žlice masla Izbrana kakovost Slovenije

Priprava:

V posodi nad paro stopimo temno čokolado, ji primešamo 1/3 sladke smetane in ohladimo v hladilniku. V drugi posodi stopimo belo čokolado, ki ji prav tako dodamo 1/3 sladke smetane in ohladimo v hladilniku. Enako postopamo tudi z mlečno čokolado, ki ji dodamo še zadnjo tretjino sladke smetane in ohladimo v hladilniku. Osnovo torte pripravimo z zdrobljenimi piškoti in stopljenim maslom. Dobro pregnetemo, nato pa mešanico razporedimo na dno obroča za torte in jo dobro potlačimo. Ohladimo, da se zmes strdi.

Ohlajene kreme posamično stepamo na enak način, kot bi stepali sladko smetano, in jih eno za drugo nanašamo na piškotno osnovo. Dekoriramo s kakavom in pustimo v hladilniku nekaj ur, preden postrežemo.

Dodatne možnosti:

V posamično kremo pred nanašanjem na osnovo nežno vmešamo kremni jogurt. V piškotno osnovo zamešamo kakav.

Več preberite v članku Sladice brez pečice.

Čokoladna torta brez pečenja – recept
4.4 (88.57%) št. ocen: 7


Sorodni recepti

Bovški krafi - recept

  • Sestavine: Testo: 750 g moke 7,5 dl vrele vode 60 g olja 30 g soli Nadev: 350 g suhih hrušk tepk (kloc) 50 g piškotnih drobtin 200 g jabolčne čežane 50 g v rumu namočenih rozin 50 g sladkorja pol…

  • Več...

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem