Čokoladna torta brez pečenja

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
0 minut
Skupni čas
20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 600 ml sladke smetane z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 150 g temne čokolade
- 200 g bele čokolade
- 200 g mlečne čokolade
- 1 skodelica zdrobljenih piškotov
- 3 žlice masla sladke smetane z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
Postopek:
V posodi nad paro stopimo temno čokolado, ji primešamo 1/3 sladke smetane in ohladimo v hladilniku. V drugi posodi stopimo belo čokolado, ki ji prav tako dodamo 1/3 sladke smetane in ohladimo v hladilniku. Enako postopamo tudi z mlečno čokolado, ki ji dodamo še zadnjo tretjino sladke smetane in ohladimo v hladilniku. Osnovo torte pripravimo z zdrobljenimi piškoti in stopljenim maslom. Dobro pregnetemo, nato pa mešanico razporedimo na dno obroča za torte in jo dobro potlačimo. Ohladimo, da se zmes strdi.
Ohlajene kreme posamično stepamo na enak način, kot bi stepali sladko smetano, in jih eno za drugo nanašamo na piškotno osnovo. Dekoriramo s kakavom in pustimo v hladilniku nekaj ur, preden postrežemo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.