Ajvar iz zelenih paradižnikov – recept

Ajvar iz zelenih paradižnikov – recept

Sestavine:

  • 3 kg zelenih paradižnikov
  • 1 kg rdeče paprike
  • 1 kg čebule
  • 3 stroke česna
  • 2 dl kisa za vlaganje
  • 3 dl belega olja
  • 5 dag sladkorja
  • 5 dag soli
  • 40 g gorčice (po okusu)
  • 4 feferoni – po želji
  • poper

Priprava:

Očistimo paradižnik, papriko in čebulo ter jih zmeljemo na drobne koščke (lahko uporabimo mesoreznico). Zmes temeljito odcedimo in dušimo v večji posodi. Dodamo še kis, olje, sladkor in sol ter nežno mešamo. Kuhanje končamo, ko zelenjava upade, torej približno eno uro oziroma takrat, ko zmes doseže ustrezno gostoto. Vmešamo stisnjen česen in gorčico, za bolj pekoči ajvar pa dodamo še feferone. Z ohlajenim ajvarjem napolnimo kozarce in jih dobro zatesnimo.


Sorodni recepti

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom - recept

  • Čas priprave: 60-90 min
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla 400 g mletega govejega mesa Izbrana kakovost Slovenije 1 čebula 2 stroka česna 1 korenček 3 žlice olja 1 žlička sladke paprike sol, poper 1 jajce 1 do 2 žlici drobtin 2…

  • Več...

Preprosta domača paradižnikova omaka - recept

  • Čas priprave: 45 min
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 3 kg zrelih paradižnikov lokalnega porekla 5 strokov česna lokalnega porekla pol žličke soli žlička sladkorja poper olje Priprava: Paradižnike operemo, jim izrežemo zelene dele in narežemo na manjše kose. Nato jih kuhamo v lastnem soku. Ko se lupina…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem