Vanilijevi gumbki

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
9 minut
Skupni čas
29 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 250 g masla z znakom »izbrana kakovost Slovenija«
- 250 g moke z znakom »izbrana kakovost Slovenija«
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja
- 80 g sladkorja v prahu
- 3 vrečke vaniljevega pudinga
Postopek:
V skledo presejemo moko in puding iz vrečke ter premešamo. Dodamo zmehčano maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor ter dobro zgnetemo.
Testo oblikujemo v poljubno debele rolice, ki jih zavijemo v prosojno folijo za kuhanje in odložimo v hladen prostor ali hladilnik za vsaj pol ure.
Ohlajene odvijemo iz folije in z nožem narežemo 3–5 milimetrske kolobarje, ki jih polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
S konico pletilke ali kitajsko palčko v kolobarje vtisnemo po dve ali štiri gumbnice ter rob gumbka in pečemo 9 minut pri 190 stopinjah.
Piškoti bodo med peko ohranili svojo prvotno obliko.
Če želimo rjave gumbe lahko v testo vgnetemo tudi dve žlici kakava.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti in zanimivosti
Priročen nasvet
01
S hrano ravnajmo skrbno
Hrana je dragocena. Poskrbimo, da ničesar ne zavržemo!
Priročen nasvet
02
Izberimo slovenske mlečne izdelke
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.
Priročen nasvet
03
Sladice uživajmo zmerno
Ob uživanju sladic ne pozabimo na pomen uravnotežene prehrane. Sladice uživajmo občasno, kot priboljšek hranljivim obrokom.