Divji katsu piščanec v panko drobtinah
Avtor recepta: chef Luka Košir, Restavracija Grič

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
1 ura
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 300 g piščanca z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 100 g panko drobtin
- divja zelišča
- 2 jabolki
- domača katsu omaka
- ščepec soli
- toast
Postopek:
Piščančja bedra izkoščičimo, mariniramo in paniramo v panko drobtinah. Nato jih ocvremo.
Pripravimo katsu kruh – kombinacija toasta in brioša. Gre za kompleksnejši recept z dolgim vzhajanjem.
Zelje mariniramo z olivnim oljem in limoninim sokom.
Ko je piščanec ocvrt, ga premažemo s tonkatsu omako. Na koncu pripravimo še domačo majonezo, narejeno iz domače prekajene gorčice in domače sirače.
Tik pred sestavljanjem sendviča kruh narežemo na rezine in ga na hitro popečemo na maslu, da dobi zlato, hrustljavo skorjo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.