Vabljeni na 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA | Sejem AGRA | Zgodbe o naši super hrani

Vabljeni na 61. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

Letos bo v Gornji Radgoni med 26. in 31. avgustom potekal že 61. sejem AGRA. Na tem prizorišču se bodo zbrali vodilni strokovnjaki in inovatorji iz agroživilskega sektorja, da bi nam predstavili najnovejše trende in dosežke. Vabljeni na sejem, kjer vas čaka prava paleta okusov iz Slovenije, predstavitev vrhunskih izdelkov naše živilske industrije ter priložnost, da odkrijete sveže pridelane dobrote iz slovenskih kmetij in njivter priložnost, da se seznanite z najnovejšimi trendi na področju kmetijsko-živilske tehnologije.

Sejem AGRA že več kot šest desetletij ohranja svojo zavezanost kakovosti, mednarodnim povezavam ter vnemi pri vnašanju novosti v agroživilsko industrijo. Pomurski sejem na globalni ravni promovira sožitje z naravo, obenem pa izpostavlja pomen tradicije, inovativnosti, vrhunske kakovosti in medsebojnega sodelovanja. Tu se slovensko in evropsko kmetijstvo predstavi in določi smernice za njegovo prihodnost.

Čaka vas bogat program

Na sejmu AGRA boste lahko odkrili široko paleto tehnike, mehanizacije in opreme, ki pokriva področja kmetijstva, gozdarstva, vinarstva in živilstva. Ob tem si boste imeli priložnost ogledati predstavitve živali ter najnovejše rejske dosežke, prav tako pa se sprehoditi skozi vrtove, oblikovane po ekoloških smernicah. V okviru programa boste lahko sodelovali na strokovnih srečanjih in posvetih.

Celoten program najdete tukaj >>>

Pridite in poskusite slovensko hrano

Na sejmu boste imeli obilo možnosti, da poskusite različne slovenske jedi, se seznanite z najnovejšimi izdelki živilske industrije ter spoznate pridelke s slovenskih kmetij. Tudi zadruge in proizvajalci vam bodo predstavili svojo bogato ponudbo. Ne zamudite te priložnosti za globlje spoznavanje slovenskega kmetijstva in kulinarike.

Več o sejmu in razstavnem programu najdete tukaj >>>

Letošnja država partnerica je Indija

Letošnja gostujoča država na sejmu AGRA je Indija, država z bogato in raznoliko kmetijsko dediščino. Medtem ko je Indija po svetu prepoznavna po svoji proizvodnji žit, riža, stročnic, sadja in začimb, je prav tako vodilna v sodobnih kmetijskih tehnologijah, vključno z digitalnimi platformami in inovativnimi rešitvami. Sodelovanje Indije s Slovenijo na tem dogodku bo okrepilo trgovinske vezi in omogočilo izmenjavo dragocenih izkušenj ter tehnoloških rešitev. Indija je tudi država, ki je dala pobudo za razglasitev mednarodnega leta prosa.


Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem