Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Zavitek s kislim zeljem – recept

5/5 - (4 votes)
Zavitek s kisilim zeljem 28.11.2018

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 800 g kislega zelja
  • 1 jabolko
  • pest brinovih jagod
  • pol dcl belega vina
  • 2 žlici olivnega olja
  • poper
  • 3 žlice drobtin
  • 250 g dimljenega tofuja
  • vlečeno testo, ki ga lahko pripravimo po receptu iz jabolčnega zavitka ali kupimo v trgovini.

Priprava:

Drobno narežemo čebulo in jo pražimo na olivnem olju. Dodamo narezano kislo zelje, naribano jabolko, brinove jagode, belo vino in poper ter približno 15 minut dušimo.

Vlečeno testo raztegnemo in potresemo z drobtinami ter narezanim dimljenim tofujem. Po površini enakomerno razdelimo kislo zelje z dodatki. Nežno zvijemo in pečemo in pečemo v srednje vroči pečici približno 30 minut.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Okusno sladko zelje s paradižnikom – recept

  • Sestavine:1 glava svežega zelja6 strokov česna (priporočamo slovenskega)1 žlica sladkorja4–5 svežih paradižnikov ali pelatov1 žlica mokejuha za zalivanjesol, poperorigano, bazilika, majaronolivno oljePriprava:Slovensko mlado zelje dobro operemo in ga zrežemo na rezance srednje debeline. Na olivnem olju rahlo prepražimo žlico moke,…

  • Več...

Jota – recept

  • Sestavine: Pol kilograma kislega zelja, ki ga po potrebi pred kuhanjem oplaknemo z vodo 4 srednje veliki krompirji 2 čebuli 2 lovorova lista dva stroka česna 250 g kuhanega fižola Maščoba za praženje Sol, poper, mleta kumina in rdeča paprika…

  • Več...

Segedin – recept

  • Sestavine: pol kilograma na kocke narezanega svinjskega mesa pol kilograma kislega zelja 2 čebuli 4 žličke paradižnikove mezge 2 lovorova lista sol, poper, mleta kumina, rdeča paprika maščoba za praženje Priprava: Drobno narezano čebulo prepražimo na maščobi in dodamo meso.…

  • Več...

Dušeno kislo zelje – recept

  • Sestavine: pol kilograma kislega zelja, ki ga po potrebi pred kuhanjem oplaknemo z vodo 2 majhni čebuli 1 lovorov list dva stroka česna maščoba za praženje sol, poper, mleta kumina in rdeča paprika Postrežemo s kranjsko klobaso, ocvirki in krompirjem…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem