Zavitek s kislim zeljem – recept

4.3/5 - (6 votes)
Zavitek s kisilim zeljem

Naj bodo sestavine lokalnega porekla

Jed bo najbolj okusna, če boste uporabili lokalno pridelane sestavine. Ponudnike čebule, zelja, olivnega olja in belega vina lahko najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane, kjer lahko iščete po različnih kategorijah. 

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 800 g kislega zelja
  • 1 jabolko
  • pest brinovih jagod
  • pol dcl belega vina
  • 2 žlici olivnega olja
  • poper
  • 3 žlice drobtin
  • 250 g dimljenega tofuja
  • vlečeno testo, ki ga lahko pripravimo po receptu iz jabolčnega zavitka ali kupimo v trgovini.

Priprava:

Drobno narežemo čebulo in jo pražimo na olivnem olju. Dodamo narezano kislo zelje, naribano jabolko, brinove jagode, belo vino in poper ter približno 15 minut dušimo.

Vlečeno testo raztegnemo in potresemo z drobtinami ter narezanim dimljenim tofujem. Po površini enakomerno razdelimo kislo zelje z dodatki. Nežno zvijemo in pečemo in pečemo v srednje vroči pečici približno 30 minut.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Zeljna gibanica – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Ta jed je plod medgeneracijske komunikacije ali zapuščine prednikov regije ob meji z Madžarsko, kjer sestavine predstavljajo okusno lokalno zgodbo. Oblika spominja na enega izmed stebrov gastronomske strategije Prekmurja, s certifikatom zaščiteno Prekmursko gibanico, izbor sestavin pa je značilen za…

  • Več...

Okusno sladko zelje s paradižnikom – recept

  • Sestavine:1 glava svežega zelja6 strokov česna (priporočamo slovenskega)1 žlica sladkorja4–5 svežih paradižnikov ali pelatov1 žlica mokejuha za zalivanjesol, poperorigano, bazilika, majaronolivno oljePriprava:Slovensko mlado zelje dobro operemo in ga zrežemo na rezance srednje debeline. Na olivnem olju rahlo prepražimo žlico moke,…

  • Več...

Jota – recept

  • Izberite lokalne sestavine Za pripravo okusne jote je pomembno, da izberete sestavine lokalnega porekla, saj so najbolj sveže, polnega okusa in zaradi kratkih transportnih poti najhitreje pridejo z njive do vašega krožnika. Sestavine: Pol kilograma kislega zelja, ki ga po…

  • Več...

Segedin – recept

  • Izberite meso slovenskega poreklaOb nakupu mesa za segedin bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jamči, da je bilo meso pridelano in predelano v Sloveniji.Sestavine: pol kilograma na kocke narezanega svinjskega mesa pol kilograma kislega zelja 2 čebuli…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem