Zavitek s kislim zeljem

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
45 minut
Skupni čas
1 ura
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen
Sestavine:
- 1 čebula
- 800 g kislega zelja
- 1 jabolko z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 pest brinovih jagod
- 0,5 dcl belega vina
- 2 žlici olivnega olja
- poper
- 3 žlice drobtin
- 250 g dimjenega tofuja
- vlečeno testo
Postopek:
Drobno narežemo čebulo in jo pražimo na olivnem olju. Dodamo narezano kislo zelje, naribano jabolko, brinove jagode, belo vino in poper ter približno 15 minut dušimo.
Vlečeno testo raztegnemo in potresemo z drobtinami ter narezanim dimljenim tofujem. Po površini enakomerno razdelimo kislo zelje z dodatki. Nežno zvijemo in pečemo in pečemo v srednje vroči pečici približno 30 minut.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti in zanimivosti
Priročen nasvet
01
Naj bodo sestavine lokalnega porekla
Jed bo najbolj okusna, če boste uporabili lokalno pridelane sestavine. Ponudnike čebule, zelja, olivnega olja in belega vina lahko najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane, kjer lahko iščete po različnih kategorijah.