Topla kumarična juha s krompirjem - recept | Kumare, Zelenjava | Recepti
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Topla kumarična juha s krompirjem – recept

3.8/5 - (6 votes)
  • Čas priprave:50 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • 2 večji ali 3 srednje velike kumare
  • 3 krompirji
  • ščepec mlete kumine
  • ščepec pimenta
  • 3 stroki česna
  • sol, poper
  • 1 žlica kisle smetane

Priprava:

Kumare olupimo, nastrgamo, posolimo in pustimo, da spustijo vodo (približno pol ure). Nato jih ožamemo. Olupljen krompir narežemo na manjše koščke. Sestavine v posodi prelijemo s približno litrom vode. Ko voda zavre, kuhamo na manjšem ognju še 20 minut. Spasiramo in dodamo žlico kisle smetane.

Komentarji na “Topla kumarična juha s krompirjem – recept”:

  1. Tudi danes sem iskal recept za kumarično kremno juho. Detajle pozabiš, potrebno je osvežit
    Ko sem prebral komentar g. Maje Lokar, sem se nasmejal ob misli, da lahko vsak napiše kuharski recept, pa četudi nima pojma o kuhariji.
    Zanimivo pa je, da se takšen recept širi po spletu in dela zmedo.
    Osebno koristim le nasvete – recepte strokovnjakov

  2. Pozdravljeni, vaš komentar je objavljen.
    Komentarje ročno objavljamo in se je vaš znašel med mnogo ‘spam’ komentarji, ki jih dobivamo.
    Smo ga našli in potrdili.
    Hvala za opozorilo in vas vabimo še za kakšen prispevek.
    LP Ekipa NSH 🙂

  3.  Pozdravljeni!
    Pred malo več kot pred enim tednom sem objavila komentar. Avtomatski odgovor je bil, da je komentar sprejet in da po pregledu pregledu objavljen. To se ni zgodilo, čeprav nisem napisala nič žaljivega, samo svoje mnenje, recept sem pa tudi pohvalila. Prosila bi za razlago, zakaj ni bil objavljen.
    V pričakovanju odgovora vas lepo pozdravljam.

  4.  Kumar se ne ožema, saj s tem zavržemo vodo polno z minerali in vitamini. Zavržemo dobro vodo in potem zalijemo s klorirano vodo iz pipe. Drugače pa dober recept in zelo dobra juha. Po podobnem receptu jo večkrat pripravim.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Bučni kolač – recept

  • Sestavine: 170 g bučnega pireja 2 jajci 2 žlički pecilnega praška 1 žlička sode bikarbone 200 g rjavega sladkorja 250 g moke 1 žlička cimeta 1/2 žličke muškatnega oreščka 1/2 žličke mletih klinčkov 200 g sladkorja v prahu 1/2 žličke…

  • Več...

Poletna solata z redkvicami in jajcem – recept

  • Sestavine:1 glava sezonske zelene solaterukolaredkvice2 trdo kuhani jajcisol, poperolivno oljejabolčni kisPriprava:Zeleno solato operemo in natrgamo na koščke. Zamešamo jo z rukolo in razprostremo po skledi. Na vrh dodamo na tanko narezane kolute redkvice in narezano trdo kuhano jajce.V posodici zamešamo…

  • Več...

EKO pečen krompir z rožmarinom – recept

  • Sestavine:700 g krompirja4 žlice olja2 vejici rožmarinasol in poperVse sestavine so ekološke.Priprava:Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Krompir pod tekočo vodo temeljito operemo, osušimo in po dolžini prerežemo na pol.Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija ter vanjo postavimo krompir,…

  • Več...

Okusno sladko zelje s paradižnikom – recept

  • Sestavine:1 glava svežega zelja6 strokov česna (priporočamo slovenskega)1 žlica sladkorja4–5 svežih paradižnikov ali pelatov1 žlica mokejuha za zalivanjesol, poperorigano, bazilika, majaronolivno oljePriprava:Slovensko mlado zelje dobro operemo in ga zrežemo na rezance srednje debeline. Na olivnem olju rahlo prepražimo žlico moke,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem