Štefani pečenka | Recepti Gurmanska sočna mesna štefani pečenka
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Štefani pečenka

5/5 - (2 votes)

Za okusno pečenko je zelo pomembno, katero meso izberete. Poiščite meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, saj ste tako lahko prepričani, da dobite meso, kjer so vsi postopki od reje do razseka in predelave opravljeni v Sloveniji.

Sestavine:

  • 1 kg mletega govejega mesa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 čebula
  • 1 dl mleka
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce
  • Zelišča peteršilj, majaron in timijan
  • 100 g starega belega kruha
  • sol in poper

Za polnjenje:

  • 5 trdo kuhanih jajc

Priprava:

Jajca, ki jih bomo zavili v pečenko, trdo skuhamo. Star kruh narežemo na koščke in ga prelijemo z mlekom. Nasekljano čebulo in česen popražimo ter vsebino ohladimo.

V posodo damo mleto meso, dodamo razžvrkljano jajce, namočen kruh, mešanico popražene čebule in česna ter solimo in popramo po okusu. Maso dobro premešamo in če ni dovolj kompaktna, dodamo drobtine. Maso pustimo 10 minut počivati.

V pekač položimo prvo plast mase ter vanjo naredimo na sredini jamico, v katero bomo položili trdo kuhana jajca. Čez jajca razporedimo preostanek mase in oblikujemo štruco.

Pečenko pečemo v ogreti pečici približno 1 uro na 190 stopinj Celzija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Goveja juha – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=SlmlGRtuH6I Ta odlična slovenska klasika, ki se prileže ob nedeljskem kosilu, bo najboljša, če kot osnovo izberete goveje meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za slovensko poreklo in kakovost. Sestavine: 1 kg govedine s kostjo z…

  • Več...

Marinirana goveja rebra – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=-ojmI4lgESU Bodite pozorni, da ob izbiri govejih reber posežete po mesu z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za preverjeno poreklo in najvišjo kakovost. Sestavine: 8 govejih reber s kostjo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 1 l…

  • Več...

Medene perutničke z žara – recept

  • https://youtu.be/BJY7ma6KYkM Če želite biti prepričani o poreklu in si zagotoviti najboljši okus mesa, potem izberite kakovostne perutničke z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Sestavine: Perutničke 1 kg piščančjih perutničk z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« Marinada 6 žlic limoninega soka…

  • Več...

Solata s steakom in jagodami – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=GJQ5VlKmOXY Kadar za kuhanje uporabite meso in sadje z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ste lahko prepričani, da ste posegli po kakovostnih, lokalno pridelanih izdelkih. Polnost arome mesa in jagod okus solate povzdigne na čisto novo raven. Dober tek! Sestavine:…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem