Raguške – recept

Raguške – recept 30.3.2018
  • Čas priprave:1,5 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Testo:

  • 30 dag moke
  • 2 rumenjaka
  • žlica olja
  • pol kocke kvasa
  • 1,5 dl mleka
  • sol, limonina lupinica, žlica sladkorja

Nadev:

  • 10 dag mletih orehov
  • 2 žlici medu
  • žlica sladkorja
  • limonina lupinica
  • 0,5 dl vročega mleka
  • sneg 2 beljakov
  • Premaz:1 jajce

Priprava:

  1. Iz sestavin za testo zamesi voljno maso, ki naj počiva 20 minut.
  2. Med tem pripravi nadev, ki naj se dobro sprime in okusi naj se premešajo.
  3. Testo razvaljaj za nekaj mm na debelo, ga razreži na kvadratke in nanje položi maso.
  4. Oblikuj raguške tako, da bo vsaka imela 4 grebene.
  5. Premaži jih z razžvrkljanim jajcem in peči v pečici na 160 stopinj približno 20 minut.

Vir: www.kuhnapato.si

Raguške – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Vanilijevi gumbki – recept

  • Sestavine: 250 g masla Izbrana kakovost Slovenija 250 g moke 80 g sladkorja v prahu 2 vrečki vanilijevega sladkorja 3 vrečke vanilijevega pudinga Priprava: V skledo presejemo moko in puding iz vrečke ter premešamo. Dodamo zmehčano maslo, sladkor v prahu in…

  • Več...

Piškoti iz ovsenih kosmičev – recept

  • Sestavine: 75 g masla Izbrana kakovost Slovenija 125 g ovsenih kosmičev 75 g sladkorja 1 jajce 3 – 5 kapelj esence mandlja ali vanilije 50 g moke 3 g pecilnega praška (1 zvrhana žlička) Priprava: V ponvi razpustimo maslo in med…

  • Več...

Orehovi rogljički – recept

  • Sestavine: 250 g masla Izbrana kakovost Slovenija 350 g moke 100 g sladkorja 100 g drobno mletih orehov 1 jajce mleti sladkor za kopel po peki Priprava: V razpuščeno maslo penasto vmešamo sladkor in jajce, dokler ne dobimo lepe rumene kreme.…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem