Raguške – recept

Raguške – recept 30.3.2018

Testo:

  • 30 dag moke
  • 2 rumenjaka
  • žlica olja
  • pol kocke kvasa
  • 1,5 dl mleka
  • sol, limonina lupinica, žlica sladkorja

Nadev:

  • 10 dag mletih orehov
  • 2 žlici medu
  • žlica sladkorja
  • limonina lupinica
  • 0,5 dl vročega mleka
  • sneg 2 beljakov
  • Premaz:1 jajce

Priprava:

  1. Iz sestavin za testo zamesi voljno maso, ki naj počiva 20 minut.
  2. Med tem pripravi nadev, ki naj se dobro sprime in okusi naj se premešajo.
  3. Testo razvaljaj za nekaj mm na debelo, ga razreži na kvadratke in nanje položi maso.
  4. Oblikuj raguške tako, da bo vsaka imela 4 grebene.
  5. Premaži jih z razžvrkljanim jajcem in peči v pečici na 160 stopinj približno 20 minut.

Vir: www.kuhnapato.si


Sorodni recepti

Bovški krafi - recept

  • Sestavine: Testo: 750 g moke 7,5 dl vrele vode 60 g olja 30 g soli Nadev: 350 g suhih hrušk tepk (kloc) 50 g piškotnih drobtin 200 g jabolčne čežane 50 g v rumu namočenih rozin 50 g sladkorja pol…

  • Več...

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla 2 žlici medu Priprava: Zamesi…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem