Raguške – recept

Raguške – recept 30.3.2018
  • Čas priprave:1,5 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Testo:

  • 30 dag moke
  • 2 rumenjaka
  • žlica olja
  • pol kocke kvasa
  • 1,5 dl mleka
  • sol, limonina lupinica, žlica sladkorja

Nadev:

  • 10 dag mletih orehov
  • 2 žlici medu
  • žlica sladkorja
  • limonina lupinica
  • 0,5 dl vročega mleka
  • sneg 2 beljakov
  • Premaz:1 jajce

Priprava:

  1. Iz sestavin za testo zamesi voljno maso, ki naj počiva 20 minut.
  2. Med tem pripravi nadev, ki naj se dobro sprime in okusi naj se premešajo.
  3. Testo razvaljaj za nekaj mm na debelo, ga razreži na kvadratke in nanje položi maso.
  4. Oblikuj raguške tako, da bo vsaka imela 4 grebene.
  5. Premaži jih z razžvrkljanim jajcem in peči v pečici na 160 stopinj približno 20 minut.

Vir: www.kuhnapato.si

Raguške – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Enostavna potica – recept

  • Sestavine: Testo: 600 g moke 30 g kvasa, 2 dcl mleka izbrana kakovost Slovenija, 140 g sladkorja, 140 g masla izbrana kakovost Slovenija, 4 rumenjaki, 1 vanilijev sladkor, Lupinica 1 limone Žlička soli Orehov nadev: 1 dcl toplega mleka izbrana…

  • Več...

Pirin kruh brez kvasa – recept

  • Sestavine:450 g pirine moke2 zvrhani žlički sode bikarbone1 zvrhana žlička soli3,5 dl tekočega jogurta Izbrana kakovost Slovenije2 dl gazirane mineralne vodePol dl bučnega ali oljčnega oljaPo želji lahko dodamo tudi 2 žlici semen po lastni izbiriPriprava:Najprej enostavno zmešamo mokre sestavine,…

  • Več...

Hitri pustni krofi – recept

  • Sestavine:250 g gladke moke tip 500250 g ostre moke2,5 dag svežega kvasa2,5 dcl mlačnega mleka izbrana kakovost0,5 dcl olja4 rumenjaki1 žlica kisle smetane izbrana kakovost1 vanilin sladkorpol žličke soli30 g rjavega sladkorja3 žličke rumanastrgana lupinica ene limonepotrebujemo še marelično marmelado…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem