Nacionalna shema

Evropska shema

Raguške

Zlatorumene, mehke in rahlo hrustljave raguške so prava topla poslastica, ki s svojim bogatim okusom pričarajo domačnost na krožniku.

Avtor recepta: projekt Kuhnapato

Čas priprave

20 minut

Čas kuhanja

20 minut

Skupni čas

40 minut

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

4

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

Testo

Nadev

Postopek:

Iz sestavin za testo zamesimo voljno maso, ki naj počiva 20 minut. Med tem pripravimo nadev, ki naj se dobro sprime in okusi naj se premešajo.

Testo razvaljamo za nekaj mm na debelo, ga razrežemo na kvadratke in nanje položimo maso.

Raguške oblikujemo tako, da bo vsaka imela 4 grebene. Premažemo jih z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečici na 160 stopinj Celzija približno 20 minut.

 

Priročni nasveti in zanimivosti

Priročen nasvet

01

Za še boljši okus

Da bodo raguške še bolj okusne, jim lahko dodate malo naribanega muškatnega oreščka ali svežih zelišč.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito