Raguške – recept

Raguške – recept 30.3.2018

Testo:

  • 30 dag moke
  • 2 rumenjaka
  • žlica olja
  • pol kocke kvasa
  • 1,5 dl mleka
  • sol, limonina lupinica, žlica sladkorja

Nadev:

  • 10 dag mletih orehov
  • 2 žlici medu
  • žlica sladkorja
  • limonina lupinica
  • 0,5 dl vročega mleka
  • sneg 2 beljakov
  • Premaz:1 jajce

Priprava:

  1. Iz sestavin za testo zamesi voljno maso, ki naj počiva 20 minut.
  2. Med tem pripravi nadev, ki naj se dobro sprime in okusi naj se premešajo.
  3. Testo razvaljaj za nekaj mm na debelo, ga razreži na kvadratke in nanje položi maso.
  4. Oblikuj raguške tako, da bo vsaka imela 4 grebene.
  5. Premaži jih z razžvrkljanim jajcem in peči v pečici na 160 stopinj približno 20 minut.

Vir: www.kuhnapato.si


Sorodni recepti

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...

Čemaževi velikonočni kolački - recept

  • Čas priprave: 3 ure
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 60 dag gladke moke 50 g svežega kvasa 2 dl toplega mleka 1 žlica sladkorja 12 dag masla ščepec soli 3 rumenjaki 1 jajce čemažev pesto 35 dag skute Priprava: Moko vsuj v skledo in napravi jamico. Vanjo zdrobi…

  • Več...

Dražgoški kruhek - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: pol kg medu 1 kg pšenične moke tip 500 ali tip 850 ali ržene moke 1 žlička mletih klinčkov 1 žlička mletega cimeta pol dl vode 1 žlička jelenove soli ali jedilne sode Priprava: Sestavine zmešaj v gladko testo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem