Raguške - recept | Tradicionalna jed | Recepti

Raguške – recept

5/5 - (1 vote)
Raguške
  • Čas priprave:1,5 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Testo:

  • 30 dag moke
  • 2 rumenjaka
  • žlica olja
  • pol kocke kvasa
  • 1,5 dl mleka
  • sol, limonina lupinica, žlica sladkorja

Nadev:

  • 10 dag mletih orehov
  • 2 žlici medu
  • žlica sladkorja
  • limonina lupinica
  • 0,5 dl vročega mleka
  • sneg 2 beljakov
  • Premaz:1 jajce

Priprava:

  1. Iz sestavin za testo zamesi voljno maso, ki naj počiva 20 minut.
  2. Med tem pripravi nadev, ki naj se dobro sprime in okusi naj se premešajo.
  3. Testo razvaljaj za nekaj mm na debelo, ga razreži na kvadratke in nanje položi maso.
  4. Oblikuj raguške tako, da bo vsaka imela 4 grebene.
  5. Premaži jih z razžvrkljanim jajcem in peči v pečici na 160 stopinj približno 20 minut.

Vir: www.kuhnapato.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem