Palačinke iz rdeče pese – recept | Palačinke, Rdeča pesa |
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Palačinke iz rdeče pese – recept

5/5 - (1 vote)

Sestavine

  • 1 rdeča pesa
  • 1 jajce
  • 300 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 120 g bele ali pirine moke
  • 2 žlici olja
  • ščepec soli

Priprava

V skledo stresemo moko in ji dodamo sol. Na sredini naredimo jamico, v katero dodamo jajce, 300 ml mleka in olje. Sestavine narahlo premešamo.

Rdečo peso sočimo v sokovniku, ali pa jo premešamo v mešalniku z 1 dl vode ter jo precedimo, da dobimo sok. Dodamo ga v zmes moke in mešamo toliko časa, dokler ne dobimo gladko in tekoče meso. Po potrebi dodamo še mleka. Masa mora biti tekoča , vendar ne vodena.

Pred uporabo maso pustimo počivati 20 minut. Nato na ponvi na maščobi spečemo pesine palačinke.

Ostanki so okusni tudi naslednji dan

Če vam del palačink ostane, jih ne zavrzite, ampak jih prihranite za naslednji dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kolač iz rdeče pese – recept

  • Sestavine200 g kuhane rdeče pese250 g moke3 jajca3 dl mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«100 g sladkorjapecilni prašek50 ml oljamleti mandljisladkor v prahu za okrasitevlešniki za okrasitevPripravaRdečo peso skuhamo in jo v mešalniku zmešamo v kašo oziroma pesin pire.…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem