Medene perutničke z žara – recept | Meso, Piščanec | Recepti

Medene perutničke z žara – recept

3/5 - (3 votes)

Izberite meso izbrane kakovosti

Če želite biti prepričani o poreklu in si zagotoviti najboljši okus mesa, potem izberite kakovostne perutničke z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«.

Sestavine:

Perutničke

  • 1 kg piščančjih perutničk z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«

Marinada

  • 6 žlic limoninega soka
  • 2 žlički grobe soli
  • 1 žlička popra
  • 2 žlički mletega suhega česna

Glazura

  • 1,5 dl medu
  • 6 žlic limoninega soka
  • 1 žlica pasiranega paradižnika
  • 1 žlica svežega čilija
  • 1 žlica sušenega čilija

Priprava:

V večjo posodo razporedimo piščančje perutničke in jih prelijemo z limoninim sokom ter jih posujemo z mletim česnom, poprom in soljo. Premešamo ter mariniramo najmanj 6 ur.

Glazuro pripravimo tako, da zmešamo med, limonin sok, pasiran paradižnik, svež in sušeni čili. Pripravimo žar in perutničke enakomerno pečemo z obeh strani. Polovico glazure odlijemo in prihranimo za kasneje, polovico pa porabimo za mazanje surovega mesa. Pečene perutničke premažemo s preostankom glazure in postrežemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Piščančji namaz – recept

  • Čas priprave: 6 minut
    • #
    • #
    • #
  • Mesa nikdar ne zavržemoOkusno piščančje meso, ki ostane od kosila, predelajmo v odličen namaz, ki ga lahko užijemo naslednji dan. Poskrbimo, da hrane ne mečemo v smeti.Sestavine:2 kosa pečenega piščanca3 kisle kumarice2 kosa kuhanega korenja1 žlica gorčice1 žlica majonezeščepec rdeče…

  • Več...

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

  • S kakovostnim mesom do odlične juhePri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem