Marinirana goveja rebra – recept | Govedina, Meso | Recepti
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Marinirana goveja rebra – recept

5/5 - (1 vote)

Bodite pozorni, da ob izbiri govejih reber posežete po mesu z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za preverjeno poreklo in najvišjo kakovost.

Sestavine:

  • 8 govejih reber s kostjo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 l suhega rdečega vina
  • 1 por
  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 2 stebli zelene
  • 1 korenina peteršilja
  • 3 stroki česna
  • 10 vejic peteršilja
  • 2 vejici timijana
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 žlici olja
  • 1 l goveje jušne osnove
  • sol
  • poper
  • 1 žlica moke

Priprava:

V večji posodi razporedimo na kolute narezan por in korenje. Dodamo na koščke narezano čebulo, zeleno, korenino peteršilja in česen. Razporedimo rebra in jih prelijemo z rdečim vinom. Na vrhu razporedimo zelišča, in sicer peteršilj, timijan ter lovor. Mariniramo do naslednjega dne. Rebra poberemo iz marinade in jih osolimo, popramo ter pomokamo.

Z vseh strani jih popečemo na ponvi na olivnem olju. Iz marinade odstranimo tudi vso zelenjavo ter jo popečemo na ponvi, iz katere smo predhodno odstranili rebra. Pečeno zelenjavo razporedimo po vrhu reber.

V ponvi reduciramo marinado, dodamo govejo jušno osnovo ter prelijemo po mesu in zelenjavi. Pečemo 3 ure na 160 ºC.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Goveja juha – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=SlmlGRtuH6I Ta odlična slovenska klasika, ki se prileže ob nedeljskem kosilu, bo najboljša, če kot osnovo izberete goveje meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za slovensko poreklo in kakovost. Sestavine: 1 kg govedine s kostjo z…

  • Več...

Medene perutničke z žara – recept

  • https://youtu.be/BJY7ma6KYkM Če želite biti prepričani o poreklu in si zagotoviti najboljši okus mesa, potem izberite kakovostne perutničke z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Sestavine: Perutničke 1 kg piščančjih perutničk z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« Marinada 6 žlic limoninega soka…

  • Več...

Solata s steakom in jagodami – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=GJQ5VlKmOXY Kadar za kuhanje uporabite meso in sadje z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ste lahko prepričani, da ste posegli po kakovostnih, lokalno pridelanih izdelkih. Polnost arome mesa in jagod okus solate povzdigne na čisto novo raven. Dober tek! Sestavine:…

  • Več...

Pohane kračke

  • https://www.youtube.com/watch?v=z2NufBpzN28 Bodite pozorni, da izberete perutnino z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. V shemo izbrana kakovost lahko namreč vstopajo samo odobreni, registrirani in certificirani obrati za zakol živali in predelavo ter proizvodnjo mesa. Sestavine: piščančje krače z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem