Marinirana goveja rebra – recept | Govedina, Meso | Recepti

Marinirana goveja rebra – recept

5/5 - (1 vote)

Bodite pozorni, da ob izbiri govejih reber posežete po mesu z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za preverjeno poreklo in najvišjo kakovost.

Sestavine:

  • 8 govejih reber s kostjo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 l suhega rdečega vina
  • 1 por
  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 2 stebli zelene
  • 1 korenina peteršilja
  • 3 stroki česna
  • 10 vejic peteršilja
  • 2 vejici timijana
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 žlici olja
  • 1 l goveje jušne osnove
  • sol
  • poper
  • 1 žlica moke

Priprava:

V večji posodi razporedimo na kolute narezan por in korenje. Dodamo na koščke narezano čebulo, zeleno, korenino peteršilja in česen. Razporedimo rebra in jih prelijemo z rdečim vinom. Na vrhu razporedimo zelišča, in sicer peteršilj, timijan ter lovor. Mariniramo do naslednjega dne. Rebra poberemo iz marinade in jih osolimo, popramo ter pomokamo.

Z vseh strani jih popečemo na ponvi na olivnem olju. Iz marinade odstranimo tudi vso zelenjavo ter jo popečemo na ponvi, iz katere smo predhodno odstranili rebra. Pečeno zelenjavo razporedimo po vrhu reber.

V ponvi reduciramo marinado, dodamo govejo jušno osnovo ter prelijemo po mesu in zelenjavi. Pečemo 3 ure na 160 ºC.

Komentarji na “Marinirana goveja rebra – recept”:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

  • S kakovostnim mesom do odlične juhePri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...

Riževa skleda z govedino

  • Čas priprave: 60 minut
    • #
    • #
    • #
  • Bodite pozorni na izbrano kakovost mesa!Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g bržolnega zrezka z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem