Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept | Ekološko, Jabolka, Med, Orehi, Sadje, Tradicionalna jed | Recepti

Kruhov narastek z jabolki in orehi – recept

5/5 - (3 votes)

Sestavine:

  • 600 g jabolk
  • 100 g regratovega ali hojevega medu
  • 5 dag mletih orehov
  • sok 1 limone
  • 350 g belega kruha
  • 2,5 dl sladke smetane
  • sol, cimet

Priprava:

Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom in limoninim sokom ter ščepcem soli.

Kruh narežemo na kocke. V posodici zmešamo sladko smetano, lahko dodamo tudi malo mleka ali skute, in jajci.

Pekač obložimo s peki papirjem. Dno pekača obložimo s plastjo kruha, ki smo ga predhodno namočili z mešanico sladke smetane in jajc.

Nato damo plast jabolk in posujemo z mletimi orehi. Nadaljujemo s kruhom, nato zopet z jabolki. To delamo toliko časa, da porabimo vse sestavine. Če nam ostane smetanov preliv, z njim prelijemo vrhnjo plast.

Pečemo 40 minut pri 180 stopinjah Celzija oziroma do zlato rjave barve. Še toplo pokapljamo z medom.

Odlična malica za v službo

Narastek je slasten tudi naslednji dan, saj se dodatno prepoji s sokovi. Če vam kakšen kos ostane, ga ne zavrzite, ampak ga prihranite za malico.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

  • Več...

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem