Kremna špargljeva juha – recept | Kosilo-Šparglji, Šparglji | Recepti

Kremna špargljeva juha – recept

5/5 - (1 vote)
Špargljeva kremna juha

Sestavine – za 2 osebi:

  • 25 dag zelenih slovenskih špargljev
  • 1 mlada čebula
  • olivno olje
  • sol in poper
  • muškatni orešček
  • 1 žlica moke
  • drobnjak
  • smetana za kuhanje izbrana kakovost – Slovenija

Priprava:

Šparglje operemo in narežemo na manjše koščke. Vršičke spravimo za kasneje. Čebulo nasekljamo na drobno, skupaj z zelenjem. Malce jo prepražimo in ji dodamo koščke špargljev. Vse skupaj zalijemo s pol litra vode. Juho solimo in popramo. Dodamo tudi muškatni orešček, po okusu, saj je njegov okus zelo močan. Vršičke špargljev razpolovimo po dolžini.

Juho spasiramo s paličnim mešalnikom, vmes ji dodamo moko. Vse skupaj skozi cedilo stresemo nazaj v lonec. Če se nam zdi juha pregosta, jo lahko razredčimo z vodo ali smetano za kuhanje. Vršičke stresemo v juho in zavremo. Odstavimo.

Juho nalijemo v krožnike in ji po želji dodamo drobnjak.

Hladna juha je okusna tudi kasneje

Špargljeva juha je odlična tudi hladna, zato jo lahko shranimo za kasneje. Tako prispevamo k odgovornemu in skrbnemu ravnanju s hrano.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Šparglji v pršutu – recept

  • Sestavine za 4 do 6 oseb: 1 kg debelejših slovenskih zelenih špargljev 10 dag kraškega pršuta v rezinah 1–2 žlički oljčnega olja Slovenske Istre poper riban trdi sir z oznako izbrana kakovost – Slovenija Priprava: Pečico segrejemo na 200 °C.…

  • Več...

Špargljeva rižota – recept

  • Sestavine za 4 osebe: 1 kg slovenskih špargljev 5 skodelic piščančje jušne osnove 2 žlici oljčnega olja Slovenske Istre 100 g sesekljane čebule 150 g srednje zrnatega belega riža 1 dcl suhega belega vina 6 žlic masla izbrana kakovost –…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem