Kostanjeva juha | Kostanj | Recepti
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Kostanjeva juha

5/5 - (2 votes)
Kostanjeva juha

Sestavine:

  • 350 g pretlačenega kuhanega ali pečenega kostanja
  • 2 krompirja
  • 3 žlice olja
  • ena čebula
  • strok česna
  • manjši gomolj zelene
  • 1 do 1,5 litra vode
  • sol
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • muškatni orešček

Postopek:

Na olju popražimo narezano čebulo in česen, dodamo narezan krompir ter zeleno in na kratko popražimo. Dolijemo vodo, solimo in kuhamo, dokler se krompir popolnoma ne zmehča. Po želji lahko dodamo tudi jušno kocko.

Dodamo kostanj, smetano, muškatni orešček in po potrebi dosolimo. Juho s paličnim mešalnikom zmiksamo in postrežemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kostanjeva juha – recept

  • Sestavine:20 g kostanja4 rezine slanine1 čebula2 stroka česna6 pastinakov400 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«200 ml piščančje osnovePriprava:200 g kostanja kuhamo 40 minut. 4 rezine slanine narežemo na kocke, nasekljamo eno čebulo in dva stroka česna. Slanino popražimo.…

  • Več...

Kostanjeva torta s čokolado brez peke – recept

  • Sestavine 900 g olupljenega, kuhanega ali pečenega kostanja (svežega kostanja potrebujete okoli 1,2 kilograma) 160 gramov sladkorja 2 žlica ruma 440 g čokolade za kuhanje 220 g masla Izbrana kakovost Slovenija Postopek: S paličnim mešalnikom ali sekljalnikom pretlačimo hladen, že…

  • Več...

Kostanj s slanino kot predjed – recept

  • Sestavine: 20 večjih kuhanih celih kostanjev do 20 kosov slanine Za preliv: 1,5 enote ketchupa 1/2 enote vode 1/3 enote rjavega sladkorja 3 žlice jabolčnega kisa 3 žlice Worcestshire omake 1 mala žlička čilija v prahu 1 žlica drobno nasekljane…

  • Več...

Kostanj, kako ga pripraviti – recept

  • Kostanj je dobrota narave, ki jo bogato ponujajo jesenski gozdovi. Ob nabiranju izkažimo hvaležnost in čim manj posegajmo v naravo. In seveda, ne prekoračimo zdrave mere. Kostanj lahko pripravimo na več načinov. Nekateri ga kuhajo v vodi, drugi ga pečejo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem