Goveji zvitki s slivami | Govedina |

Goveji zvitki s slivami

5/5 - (1 vote)
Na sliki je črn krožnik, na keterm so razporejeni pečeni goveji zvitki s slivami.

Izberite meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«

Najboljše je meso slovenskega porekla, ki ni prepotovalo dolgih razdalj. Lahko ste prepričani, da ob izbiri oznake »izbrana kakovost – Slovenija« dobite višjo kakovost mesa, ki je podvrženo dodatnim kontrolam.

Sestavine:

Zvitki:

  • 3 goveji zrezki z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 100 g suhih sliv
  • 4rezine slanine
  • 50 g ajdove kaše
  • 2 žlici pšenične bele moke
  • 40 ml olivnega olja
  • sol
  • poper

Omaka:

  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 1 strok česna
  • 100 ml belega vina
  • 400 ml goveje jušne osnove
  • 60 g šampinjonov

Priprava:

Goveje zrezke z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« potolčemo, nanje razporedimo rezine slanine, namočene in nasekljane suhe slive, ajdovo kašo in zavijemo v zavitek, ki ga na dveh koncih povežemo z vrvico. Z vseh strani pomokamo ter popečemo v ponvi na olivnem olju. Na ponvi popražimo nasekljano čebulo, dodamo strok česna, dva nasekljana korenčka, 1 deciliter belega vina, 400 ml goveje jušne osnove, 60 g šampinjonov, sol in poper. Prelijemo v posodo za pečico ter dodamo goveje zavitke. Pečemo 40 minut na 180 °C. Meso naj po končani pripravi počiva vsaj 10 minut pred postrežbo, da proteini v mesu postanejo čvrstejši in obdržijo več sokov. Nato zavitke narežemo in postrežemo skupaj z zelenjavo in omako.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Goveja juha – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=SlmlGRtuH6I Naj bodo sestavine lokalneTa odlična slovenska klasika, ki se prileže ob nedeljskem kosilu, bo najboljša, če kot osnovo izberete goveje meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za slovensko poreklo in kakovost.Sestavine:1 kg govedine s kostjo…

  • Več...

Marinirana goveja rebra – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=-ojmI4lgESU Bodite pozorni, da ob izbiri govejih reber posežete po mesu z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za preverjeno poreklo in najvišjo kakovost. Sestavine: 8 govejih reber s kostjo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 1 l…

  • Več...

Solata s steakom in jagodami – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=GJQ5VlKmOXY Kadar za kuhanje uporabite meso in sadje z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ste lahko prepričani, da ste posegli po kakovostnih, lokalno pridelanih izdelkih. Polnost arome mesa in jagod okus solate povzdigne na čisto novo raven. Dober tek! Sestavine:…

  • Več...

EKO goveji steak v vinski omaki – recept

  • Sestavine: 200 g govejega hrbta 1 žlica olja 1 šalotka 120 ml rdečega vina 100 ml jušne osnove 1 šop peteršilja 1 žlička bele moke 1 žlička rjavega sladkorja 20 g masla sol in poper Vse sestavine so ekološke. Priprava:…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem