Goveji zvitki s porom
Avtor recepta: chef Aleš Kristan, Kmetija Pr’Končovc

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
1 ura
Skupni čas
1 ura 30 minut
Zahtevnost
Zahtevno
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 600 g očiščenega govejega plečeta »izbrana kakovost – Slovenija«
Marinada
- 1 čebula
- 200 g jušne zelenjave
- 150 ml rdečega vina
- 1 strok česna
- 1 lovorjev list
- 1 žlička celega popra in brinovih jagod
- 1 žlička gorčice
Nadev
- 300 g pora
- 100 ml belega vine
- 50 g masla
- 2 ščepca soli
- 1 ščep šetraja
- 1 jajce
- drobtine po potrebi
- mleti poper po okusu
Omaka
- 20 g masla
- pol žličke gustina
- zajemalka osnove z zelenjavo od dušenja
- belo vino po okusu
Postopek:
Najprej naredimo marinado iz rdečega vina, čebule, česna, korenja, jušne zelenjave, lovora, celega popra, brinovih jagod in gorčice. Z marinado prelijemo očiščeno goveje pleče in pustimo stati čez noč
Porov nadev: por očistimo, narežemo, ga podušimo na maslu, posolimo in zalijemo z belim vinom, dodamo šetraj in poper ter premešamo. Rahlo dušimo, nato ohladimo ter dodamo jajca in drobtine.
Nato pleče raztegnemo na desko in ga napolnimo s porovim nadevom, da dobimo rulado ter povežemo z vrvico. Rulado opečemo na vroči maščobi in prilijemo ostanek marinade. Dušimo do mehkega.
Omaka: zelenjavo, v kateri smo dušili govedino, dobro pretlačimo skozi cedilo, dodamo gustin, dolijemo belo vino in začinimo po okusu.
Ko je meso mehko, ga položimo na desko, odstranimo vrvico, narežemo in postrežemo z omako.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.