Bučni polpeti – recept | Buče, Bučke | Recepti
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Bučni polpeti – recept

5/5 - (2 votes)

Bodimo pozorni, da hrane ne zavržemo. Bučni polpeti so okusni tudi hladni, zato jih lahko shranite za pozneje ali si jih pripravite celo kot zdravo malico za v službo.

Sestavine:

500 g bučk

1 manjša čebula

2 stroka česna

100 g ovsene moke (ali katere druge moke)

2 jajci

½ žličke mlete rdeče paprike

1 žlica olivnega olja

Poper in sol

Olje za pečenje

Priprava:

Bučke naribamo in posolimo ter pustimo počivati nekaj minut, da izpustijo odvečno vodo. Pred uporabo jih dobro odcedimo s pomočjo gaze ali cedila. Čebulo in česen nasekljamo na majhne koščke ter na ponvi na hitro prepražimo. V manjši skledi zmešamo moko, poper, sol in začimbe. Odcejenim bučkam dodamo dve jajci in olivno olje ter premešamo, nato pa začnemo postopoma dodajati zmes moke. Ves čas mešamo, da ne nastanejo grudice. Če je masa preveč mokra, lahko dodate še več moke.

Omočimo si roke in iz mase oblikujemo polpet, ki ga prepražimo na segreti ponvi, premazani z oljem za pečenje. Pečemo lahko več polpetov naenkrat. Med peko bodimo pozorni, da se ne prismodijo, zato jih večkrat obrnimo. Ker je masa precej vlažna, pečemo na majhnem do srednjem ognju vsaj 5 minut.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Enolončnica z bučkami in suhim kruhom

  • Sestavine1 velika buča ali 2 bučki1 majhna čebula1 rdeča in 1 zelena paprikaskodelica na koščke narezanega starega kruha3 žlice masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«0,5 l mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«150 g večnamenske moke2 žlici sladkorjasol in…

  • Več...

Bučke v omaki – recept

  • Sestavine: 3 mlade bučke 1 manjša čebula 2 stroka česna 150 ml kisle smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« Olivno olje Sol in poper Nasekljan svež peteršilj Trdi sir z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« Priprava: Bučke operemo in…

  • Več...

Ocvrti bučni cvetovi – recept

  • Sestavine:20 bučkinih cvetov100 g jedilnega škroba80 g ostre moke1 jajce2 dl mineralne vodeSol, poperOlje za cvrtjePriprava:V skodelici zmešamo moko, sol in poper ter z mešanico potresemo bučkine cvetove. Pripravimo škrobno mešanico tako, da škrobu dodamo jajce ter mu postopoma dodajamo…

  • Več...

Bučni kolač – recept

  • Sestavine:170 g bučnega pireja2 jajci2 žlički pecilnega praška1 žlička sode bikarbone200 g rjavega sladkorja250 g moke1 žlička cimeta1/2 žličke muškatnega oreščka1/2 žličke mletih klinčkov200 g sladkorja v prahu1/2 žličke soli1/2 žličke vaniljevega ekstrakta115 g masla Izbrana kakovost Slovenija115 g kremnega…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem