Bučke v omaki

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
10 minut
Skupni čas
25 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 3 mlede bučke
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 150 ml kisle smetane z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- olivno olje
- sol in poper
- slovenski trdi sir
Postopek:
Bučke operemo in narežemo na tanjše kolobarje. Posolimo jih in pustimo počivati 5 minut. Pred uporabo jih ožamemo.
Nasekljamo čebulo in česen. V ponvi segrejemo olivno olje ter na njem prepražimo čebulo. Dodamo bučke in jih nekaj časa pražimo. Nato dodamo še česen ter solimo in popramo po okusu. Če je potrebno, bučkam dodamo pol kozarca vode, da se lepše kuhajo. Tik pred koncem priprave vmešamo kislo smetano. Potresemo s svežim peteršiljem in naribamo trdi sir.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti in zanimivosti
Priročen nasvet
01
Izberite slovenske sestavine
jed bo najboljša iz okusnih domačih, v Sloveniji pridelanih sestavin.