Medene perutničke z žara

Čas priprave
6 ur
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
6 ur 20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
Perutničke
Marinada
- 6 žlic limoninega soka
- 2 žlički grobe soli
- 1 žlička popra
- 2 žlički mletega suhega česna
Glazura
- 1,5 dl medu
- 6 žlic limoninega soka
- 1 žlica pasiranega paradižnika
- 1 žlica svežega čilija
- 1 žlica sušenega čilija
Postopek:
V večjo posodo razporedimo piščančje perutničke in jih prelijemo z limoninim sokom ter jih posujemo z mletim česnom, poprom in soljo. Premešamo ter mariniramo najmanj 6 ur.
Glazuro pripravimo tako, da zmešamo med, limonin sok, pasiran paradižnik, svež in sušeni čili. Pripravimo žar in perutničke enakomerno pečemo z obeh strani. Polovico glazure odlijemo in prihranimo za kasneje, polovico pa porabimo za mazanje surovega mesa. Pečene perutničke premažemo s preostankom glazure in postrežemo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.