Kostanjeva juha

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
15 minut
Skupni čas
25 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen, Zima
Sestavine:
- 350 g pretlačenega kuhanega ali pečenega kostanja
- 2 krompirja
- 3 žlice olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 manjši gomolj zelene
- 1,5 litra vode
- sol
- 1 dl smetane za kuhanje
- muškatni orešček
Postopek:
Na olju popražimo narezano čebulo in česen, dodamo narezan krompir ter zeleno in na kratko popražimo. Dolijemo vodo, solimo in kuhamo, dokler se krompir popolnoma ne zmehča. Po želji lahko dodamo tudi jušno kocko.
Dodamo kostanj, smetano, muškatni orešček in po potrebi dosolimo. Juho s paličnim mešalnikom zmiksamo in postrežemo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.