Jabolčni čips in čaj

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
2 uri
Skupni čas
2 uri 20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
Jabolčni čips
- 3 jabolka
- 30 g sladkorja
- 20 g cimeta
- po potrebi krušne drobtine za zgostitev
Jabolčni čaj
- pečene lupine jabolk
- 20 ml limoninega soka
- 2 palčki cimeta
- 2 janeževi zvezdi
Postopek:
Z lupilnikom narežemo lupine jabolk Gala. V posodo dodamo 30 g sladkorja in 20 g cimeta ter olupke posujemo z mešanico in jih razporedimo po peki papirju. Pečemo 2 uri na 120 ̊C.
Pečene lupine položimo v kozico z litrom vode, dodamo 20 ml limoninega soka, 2 palčki cimeta, 2 janeževi zvezdi, premešamo in kuhamo 15 minut. Nalijemo v skodelico in uživamo v odličnem čaju.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti in zanimivosti
Priročen nasvet
01
Hrana ni za v smeti
Ker je hrana dragocena, jo izkoristimo do zadnjega koščka. Odkrijte, kako lahko iz jabolčnih lupin pripravite okusen čips in slasten domač čaj.
Priročen nasvet
02
Naj bodo jabolka slovenska
Ko izbiramo sadje, posegajmo po lokalnem sadju, bogatem z vitamini in polnega okusa, ki je obrano v času optimalne zrelosti. Najdemo ga pod znakom »izbrana kakovost – Slovenija«.