Slani sirniki z marinirano postrvjo in jabolka v kamiličnem čaju
Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar








Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
40 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen
Sestavine:
Sirniki s postrvjo
- 250 g slovenske skute z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 2 jajci
- 80 g moke
- limonina lupinica
- sol in poper
- nerafinirano sončnično olje
- 100 g hladno dimljene postrvi
Jabolka v kamiličnem čaju
- 2 kiselkasti slovenski jabolki z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 10 g posušenih kamilic
- sol
- sladkor
Kisla smetana s kisom
- 150 g kile smetane z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 2 žlici jabolčnega kisa
- sol
Ostalo
- japonska bazilika
Postopek:
Skuto, jajca in moko z metlico zmešamo v homogeno maso. Začinimo s soljo, poprom in limonino lupino. Iz mase naredimo polpete. V ponvi segrejemo olje in polpete pečemo na nizki temperaturi, dokler se ne naredi zlato rjava skorja na obeh straneh. Še preko toplih zložimo na tanko narezano hladno dimljeno postrv.
Iz posušenih kamilic skuhamo čaj in ga po 6 minutah precedimo, začinimo s soljo in sladkorjem ter ohladimo. Jabolka olupimo in izrežemo kroglice. Kroglice damo v vrečko za vakuumiranje in prelijemo s čajem. Neprodušno zapremo in jabolka mariniramo preko noči. Jabolka odcedimo in naložimo preko postrvi.
Kislo smetano začinimo s soljo in kisom. Prelijemo preko jabolk in okrasimo z japonsko baziliko.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.