Veganski borovničevi muffini - recept | Borovnice, Sadje | Recepti

Veganski borovničevi muffini – recept

3.2/5 - (4 votes)
Veganski borovničevi muffini

Sestavine:

  • 220 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 30 g kakava
  • 3 žlice kokosove moke
  • limonina lupinica
  • 240 ml riževega napitka
  • 75 g kokosovega olja
  • skledica svežih borovnic z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«

Priprava:

V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno žličko sode, eno žličko pecilnega praška, 30 g kakava, 3 žlice kokosove moke in limonino lupinico ter vse sestavine dobro premešamo. Nato dodamo 240 ml riževega napitka, 75 g kokosovega olja in skledo svežih borovnic.

Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. Dobro namastimo pekač za muffine ter z zmesjo napolnimo posodice. Po vrhu vsak muffin obložimo še z nekaj svežimi borovnicami. Pečemo 30 minut na 180 °C. Muffine ohladimo in jih postrežemo.

Poleti je v Sloveniji na voljo obilje borovnic, ki ne prepotujejo dolgih razdalj in ohranijo maksimalno hranil in vitaminov. Lahko se odpravite tudi v gozd in naberete gozdne borovnice, ki so še bolj izrazitega okusa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Hruškin tart – recept

  • Sestavine:Testo:165 g moke30 g sladkorja30 g mletih mandljev125 g masla5 g soli3 žlice vodeNadev:90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«45 g kakava180 g sladkorja45 g mokeeno jajce2 žlički ekstrakta vanilijesveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:Iz…

  • Več...

Malinin narastek – recept

  • Sestavine:150 g skute50 g sladkorja v prahu20 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«dva rumenjaka200 g prosene kaše500 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«5 žlic medu2 beljaka10 g vanilijevega sladkorjasveže maline z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Panacota z jagodnim pirejem - recept

  • Sestavine: 500 ml sladke smetane 50 g sladkorja v prahu 10 g vanilijevega sladkorja 200 g jagod z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 20 g sladkorja Priprava: Sami lahko kar doma pripravimo okusno panakoto z jagodnim pirejem. V kozico nalijemo…

  • Več...

Široki rezanci z orehi – recept

  • Sestavine:300 g rezancev50 g masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«100 g mletih orehov6 žlic domačega meduPriprava:Skuhajmo 300 g rezancev. Na ponvi raztopimo 50 g masla, dodamo 100 g mletih orehov ter 6 žlic medu. Omako prelijemo preko rezancev in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem