Nacionalna shema

Evropska shema

Počasi kuhana goveja krača, terina iz ohrovta in krompirja, krema kolerabe in omaka

Avtorja recepta: chefa Stefan Ledenčan in Milan Jandrič, Gostilna Kunst Sestavine: Za 8 oseb Počasi kuhana goveja krača Agar agar 1 goveja krača »izbrana kakovost – Slovenija«, (ca. 3,5 kg) 1 kg gomoljne zelenjave lovorov list čebula rdeče vino česen Krema kolerabe 300 g kolerabe sol, poper česen Terina iz ohrovta in krompirja 200 g ...

Zahtevnost

Zahtevno

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

Postopek:

Avtorja recepta: chefa Stefan Ledenčan in Milan Jandrič, Gostilna Kunst

Sestavine:

Za 8 oseb

Počasi kuhana goveja krača

  • Agar agar
  • 1 goveja krača »izbrana kakovost – Slovenija«, (ca. 3,5 kg)
  • 1 kg gomoljne zelenjave
  • lovorov list
  • čebula
  • rdeče vino
  • česen

Krema kolerabe

  • 300 g kolerabe
  • sol, poper
  • česen

Terina iz ohrovta in krompirja

  • 200 g krompirja
  • 1 glava ohrovta
  • Agar agar
  • mleko
  • sol, poper
  • sladkor

Demi-glace omaka

  • 10 kg govejih kosti
  • 5 kg korenja
  • 3 kg čebule
  • paradižnikov koncentrat

Priprava:

Počasi kuhana goveja krača

Govejo kračo najprej dobro nasolimo in pustimo stati 24 ur. V veliki pekač damo kračo, vso zelenjavo in začimbe ter vino in pečemo pokrito 18 ur v pečici ogreti na 130 stopinj.
Pečeno meso ločimo od kosti in ga natrgamo. Omako nato precedimo in dodamo agar agar (približno 7 g na 1 liter tekočine. Omako zmešamo z natrganim mesom, damo v manjši pekač, obtežimo in ohladimo. Dobro ohlajeno meso vzamemo iz pekača in narežemo na porcijske kose.

Krema kolerabe

Kolerabo dobro očistimo, razrežemo na kocke in skuhamo. Dodamo začimbe in zmiksamo v gladko kremo.

Terina iz ohrovta in krompirja

Krompir olupimo in kuhamo do mehkega v soljeni vodi. Dodamo mleko, agar agar, začinimo in naredimo pire.
Liste ohrovta ločimo in blanširamo. V pekač po slojih izmenično zlagamo liste ohrovta, vsak list pa premažemo s krompirjevim pirejem. To ponovimo 3-krat. Terino obtežimo in ohladimo.

Demi-glace omaka

Zelenjavo in kosti spečemo, jih dobro premažemo s paradižnikovim koncentratom in jih za kratek čas ponovno vrnemo v pečico. Nato vse skupaj v velikem loncu prelijemo z vodo in kuhamo na nizki temperaturi 24 ur. Kuhano odcedimo, ohladimo, z žlico poberemo odvečno maščobo in tekočino reduciramo do želene gostote.

Priprava in serviranje

Meso in terino iz ohrovta in krompirja popečemo na žaru ali v ponvi. Demi glace in kremo kolerabe segrejemo.
Na krožnik najprej naložimo kremo kolerabe, nanjo položimo terino iz ohrovta in krompirja in meso ter prelijemo z omako.

Mnenja in ocene

5

(1 ocene)

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Vidka

Nov 2024

Super recept. Bravo.

Delite recept

Natisnite recept

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito