Piščančji paprikaš po Rajhovo
Avtor recepta: chef Leon Pintarič, Gostilna Rajh

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
45 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
5
Sezona
Zima
Sestavine:
- 450 g piščančjega mesa »izbrana kakovost – Slovenija« brez kosti (bedrca in belo meso)
- 4 srednje velike čebule
- česen
- 2 žlici sladke mlete rdeče paprike
- ščep mlete kumine
- ščep mletega majarona
- timijan
- 1 rdeča paprika
- košček feferona
- 200 ml kisle smetane
- smetana za kuhanje ter 3 žlice moke
- 2 lovorova lista
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1,5 l jušne osnove ali vode
- 90 g masla
- sol in poper
Postopek:
Na maščobi prepražimo čebulo, česen in dodamo mleto rdečo papriko, nato zalijemo z jušno osnovo.
Dodamo narezano meso, košček feferona in ostale začimbe. Vse dušimo do mehkega in dodamo moko ter kislo smetano, da paprikaš zgostimo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.