Pečen piščanec z zelišči in zelenjavo - video recept | Meso, Tradicionalna jed | Recepti

Pečen piščanec z zelišči in zelenjavo – video recept

5/5 - (2 votes)
  • Čas priprave:30 minut (+ 1 ura 20 minut peke)
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Piščanec z znakom izbrana kakovost – Slovenija je preverjeno slovenskega porekla in višje kakovosti.

Pripravite ga z domačo zeliščno marinado in se prepričajte, da je zares najboljši.

Poglejte tudi poučno infografiko o različnih kosih perutnine in kako jih uporabiti.

Sestavine (za 4 osebe)

  • 125 g masla
  • pest zelišč (timijan, rožmarin, origano)
  • sol, poper
  • žlička olja
  • 3 čebule
  • pol glave česna
  • 2 korenja
  • 600 g krompirja
  • cel piščanec (1,5 kg)
  • pol limone

Priprava:

V posodi zmehčamo maslo ter dodamo zelišča, sol in poper.

V pekač nalijemo žličko olja in nasujemo na večje kose narezano zelenjavo: čebulo, česen, krompir in korenje. Dobro premešamo. Na sredino položimo piščanca, ki ga dodobra prekrijemo s premazom iz masla in zelišč. Za boljši okus v piščanca potisnemo celo polovico limone. Pekač položimo v vnaprej ogreto pečico in pečemo uro in dvajset minut pri 190 °C.

Nasvet: Piščanca vedno pečemo po začetnih minut in nato dodatnih 20 minut na vsakih 500 g piščanca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem