Paradižniki, polnjeni z mletim mesom - recept | Paradižnik, Zelenjava | Recepti

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom – recept

5/5 - (3 votes)
Pečen polnjen paradižnik
  • Čas priprave:60-90 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Zelenjave ne zavrzite

Če imate na vrtu preveč paradižnikov, jih ne zavrzite, ampak lahko iz njih pripravite tudi paradižnikovo omako.

Sestavine:

  • 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla
  • 400 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost -Slovenija«
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 3 žlice olja
  • 1 žlička sladke paprike
  • sol, poper
  • 1 jajce
  • 1 do 2 žlici drobtin
  • 2 dl paradižnikove kaše
  • Po želji še 8 majhnih kock topljivega sira in parmezan

Priprava:

Paradižnikom odrežemo vrhnji del s pecljem in jim z žličko izdolbemo notranjost. Posolimo, nato pa jih obrnemo, da se odcedijo. V posodi segrejemo malo olja ter dodamo sesekljano čebulo, česen in korenje. Pražimo, dokler se zelenjava ne zmehča. Dodamo meso in začimbe ter pokrito dušimo še 15–20 minut. Počasi ohlajamo. Medtem segrejemo pečico na 190 stopinj. Nekoliko ohlajenemu mesu primešamo stepeno jajce in drobtine. Z nadevom napolnimo paradižnike, vsakemu v sredino potisnemo kocko sira ter jih zložimo v pekač. Paradižnikovo kašo, 1 žlico olja, začimbe po želji in 1 dl tople vode zmešamo in vlijemo na dno pekača. Pečemo 25–30 minut na 190 stopinjah in tik pred serviranjem posujemo še s parmezanom.

Več preberite v članku Super paradižnik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Bučni kolač – recept

  • Sestavine: 170 g bučnega pireja 2 jajci 2 žlički pecilnega praška 1 žlička sode bikarbone 200 g rjavega sladkorja 250 g moke 1 žlička cimeta 1/2 žličke muškatnega oreščka 1/2 žličke mletih klinčkov 200 g sladkorja v prahu 1/2 žličke…

  • Več...

Poletna solata z redkvicami in jajcem – recept

  • Sestavine:1 glava sezonske zelene solaterukolaredkvice2 trdo kuhani jajcisol, poperolivno oljejabolčni kisPriprava:Zeleno solato operemo in natrgamo na koščke. Zamešamo jo z rukolo in razprostremo po skledi. Na vrh dodamo na tanko narezane kolute redkvice in narezano trdo kuhano jajce.V posodici zamešamo…

  • Več...

EKO pečen krompir z rožmarinom – recept

  • Izberite slovenski krompirPonudnike slovenskega krompirja najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine:700 g slovenskega krompirja4 žlice olja2 vejici rožmarinasol in poperPriprava:Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Krompir pod tekočo vodo temeljito operemo, osušimo in po dolžini prerežemo na pol.Pečico…

  • Več...

Okusno sladko zelje s paradižnikom – recept

  • Sestavine:1 glava svežega zelja6 strokov česna (priporočamo slovenskega)1 žlica sladkorja4–5 svežih paradižnikov ali pelatov1 žlica mokejuha za zalivanjesol, poperorigano, bazilika, majaronolivno oljePriprava:Slovensko mlado zelje dobro operemo in ga zrežemo na rezance srednje debeline. Na olivnem olju rahlo prepražimo žlico moke,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem