Martinova račka – recept

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
2 uri
Skupni čas
2 uri 20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
6
Sezona
Jesen
Sestavine:
- 2–3 kg raca iz domače reje
- 2 jabolki (z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«)
- sol
Postopek:
Domačo raco očistimo, jo dobro nasolimo in pustimo čez noč v hladilniku. Pred pečenjem trebušni del napolnimo z narezanima jabolkoma. Pečico segrejemo na 180 °C in račko pečemo dve uri in pol. Med peko jo večkrat obrnemo in polivamo z maščobo, ki se izloči med peko.
Pečeno račko postrežemo skupaj z mlinci in dušenim rdečim zeljem.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Pozanimajte se o izvoru mesa
Najbolje je, da nakupujete meso preverjenega lokalnega izvora. Le tako se lahko prepričate o načinu vzreje ter izberete višjo kakovost.