Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Kostanjeva torta s čokolado brez peke – recept

Kostanjeva torta 25.10.2018

Sestavine

  • 900 g olupljenega, kuhanega ali pečenega kostanja (svežega kostanja potrebujete okoli 1,2 kilograma)
  • 160 gramov sladkorja
  • 2 žlica ruma
  • 440 g čokolade za kuhanje
  • 220 g masla Izbrana kakovost Slovenija

Postopek:

S paličnim mešalnikom ali sekljalnikom pretlačimo hladen, že pečen ali kuhan kostanj in dodamo stopljeno maslo. Čokolado zmehčamo nad paro in sicer v večji posodi z vodo prekrijemo dno in jo zavremo. Na večjo posodo položimo manjšo posodo s čokolado. Para iz večje posode bo zmehčala čokolado, ki jo nato dodamo kostanju in maslu. Dobro premešamo in dodamo rum.

Maso z rokami temeljito pregnetemo in preložimo v model (pekač), kjer jo dobro potlačimo. Posodo postavimo na hladno ali v hladilnik za nekaj ur. Postrežemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kostanjeva juha – recept

  • Sestavine:20 g kostanja4 rezine slanine1 čebula2 stroka česna6 pastinakov400 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«200 ml piščančje osnovePriprava:200 g kostanja kuhamo 40 minut. 4 rezine slanine narežemo na kocke, nasekljamo eno čebulo in dva stroka česna. Slanino popražimo.…

  • Več...

Kostanjeva juha– recept

  • Sestavine: 350 g pretlačenega kuhanega ali pečenega kostanja 2 krompirja 3 žlice olja ena čebula strok česna manjši gomolj zelene 1 do 1,5 litra vode sol 1 dl smetane za kuhanje muškatni orešček Postopek: Na olju popražimo narezano čebulo in…

  • Več...

Kostanj s slanino kot predjed – recept

  • Sestavine: 20 večjih kuhanih celih kostanjev do 20 kosov slanine Omaka za preliv ( 1,5 enote ketchup-a, 1/2 enote vode, 1/3 enote rjavega sladkorja, 3 žlice jabolčnega kisa, 3 žlice Worcestshire omake, mala žlička čilija v prahu za tiste, ki…

  • Več...

Kostanj, kako ga pripraviti – recept

  • Kostanj je dobrota narave, ki jo bogato ponujajo jesenski gozdovi. Ob nabiranju izkažimo hvaležnost in čim manj posegajmo v naravo. In seveda, ne prekoračimo zdrave mere. Kostanj lahko pripravimo na več načinov. Nekateri ga kuhajo v vodi, drugi ga pečejo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem