Kostanj s slanino kot predjed – recept | Kostanj | Recepti

Kostanj s slanino kot predjed – recept

5/5 - (3 votes)
kostanj s slanino

Sestavine:

  • 20 večjih kuhanih celih kostanjev
  • do 20 kosov slanine

Za preliv:

  • 1,5 enote ketchupa
  • 1/2 enote vode
  • 1/3 enote rjavega sladkorja
  • 3 žlice jabolčnega kisa
  • 3 žlice Worcestshire omake
  • 1 mala žlička čilija v prahu
  • 1 žlica drobno nasekljane čebule
  • 1 žlička popra

Omaka za preliv ( 1,5 enote ketchup-a, 1/2 enote vode, 1/3 enote rjavega sladkorja, 3 žlice jabolčnega kisa, 3 žlice Worcestshire omake, mala žlička čilija v prahu za tiste, ki imajo radi pekoče okuse, žlica drobno nasekljane čebule ter žlička popra

Kostanje ovijemo s slanino in polagamo v pekač. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 40 minut. Nežno odstranimo maščobo slanine in vsak kostanj pomočimo v omako za preliv, ter ponovno pečemo 15 minut. Preden postrežemo, naj se prigrizek nekaj minut ohlaja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Kostanjeva juha – recept

  • Sestavine:20 g kostanja4 rezine slanine1 čebula2 stroka česna6 pastinakov400 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«200 ml piščančje osnovePriprava:200 g kostanja kuhamo 40 minut. 4 rezine slanine narežemo na kocke, nasekljamo eno čebulo in dva stroka česna. Slanino popražimo.…

  • Več...

Kostanjeva torta s čokolado brez peke – recept

  • Sestavine 900 g olupljenega, kuhanega ali pečenega kostanja (svežega kostanja potrebujete okoli 1,2 kilograma) 160 gramov sladkorja 2 žlica ruma 440 g čokolade za kuhanje 220 g masla Izbrana kakovost Slovenija Postopek: S paličnim mešalnikom ali sekljalnikom pretlačimo hladen, že…

  • Več...

Kostanjeva juha

  • Sestavine: 350 g pretlačenega kuhanega ali pečenega kostanja 2 krompirja 3 žlice olja ena čebula strok česna manjši gomolj zelene 1 do 1,5 litra vode sol 1 dl smetane za kuhanje muškatni orešček Postopek: Na olju popražimo narezano čebulo in…

  • Več...

Kostanj, kako ga pripraviti – recept

  • Kostanj je dobrota narave, ki jo bogato ponujajo jesenski gozdovi. Ob nabiranju izkažimo hvaležnost in čim manj posegajmo v naravo. In seveda, ne prekoračimo zdrave mere. Kostanj lahko pripravimo na več načinov. Nekateri ga kuhajo v vodi, drugi ga pečejo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem