Jagnječja krača s fižolom in paradižnikom | Jagnjetina, Meso | Recepti

Jagnječja krača s fižolom in paradižnikom

5/5 - (1 vote)
Jagnječja krača s fižolom in paradižnikom
  • Sestavine:
  • 1,5 kg jagnječje krače
  • 35 dag namočenega belega fižola v zrnju
  • 25 dag čebule
  • 35 dag stročjega fižola
  • 1 žlica sesekljanega svežega rožmarina
  • 1 žlica sesekljanega svežega timijana ali materine dušice ali ožepka
  • pol dcl oljčnega olja
  • 85 dag paradižnikovih pelatov iz pločevinke
  • 3 stroki česna
  • sol, sveže zmlet poper

Recept je primeren za 4 – 6 oseb:

Postopek:

Namočen beli fižol kuhamo 10 minut, nato ga odcedimo. Čebulo olupimo in jo narežemo na četrtine. Stročji fižol otrebimo in odstranimo nitke. Jagnjetino solimo, popramo in natremo z zelišči. V kozici segrejemo oljčno olje, na njem z vseh strani opečemo meso, dodamo zelenjavo, paradižnik iz pločevinke s sokom vred, zavremo in zatem v kozico dodamo še strt česen. V pokriti posodi vse sestavine kuhamo od 1 ½ – 2 ur.

Avtor recepta: mag. Jože Zalar,  avtor fotografije: Tomo Jeseničnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

  • S kakovostnim mesom do odlične juhePri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...

Riževa skleda z govedino

  • Čas priprave: 60 minut
    • #
    • #
    • #
  • Bodite pozorni na izbrano kakovost mesa!Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g bržolnega zrezka z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem