Goveji pljučni file, korenčkov pire s timijanom, mladi krompir, mavrah, zelenjava, regrat | Recepti Teden restavracij |

Goveji pljučni file, korenčkov pire s timijanom, mladi krompir, mavrah, zelenjava, regrat

5/5 - (1 vote)
Goveji pljučni file, korenčkov pire s timijanom, mladi krompir, mavrah, zelenjava, regrat

Avtor recepta: chef Aleksandar Urošević, RG bistro

Sestavine:

Za 1 osebo

  • 250 g govejega pljučnega fileja »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 100 g korenčkovega pireja
  • 50 g mavrahov
  • 50 g brokolija
  • 30 g mladega krompirja
  • 10 ml hišne demi glace omake
  • 50 g masla
  • sol, poper in timijan
  • 150 g regrata

Priprava:

Goveji pljučni file

Meso očistimo in solimo ter kuhamo 1 uro v vakuumu pri temperaturi 54 °C, kar zagotavlja enakomerno kuhanje in ohranjanje sočnosti.

Korenje

Korenje olupimo, narežemo na kocke in skuhamo. Kuhano korenje, malo masla in timijan pretlačimo v gladki pire.

Mavrahi in brokoli

Brokoli skuhamo v soljeni vodi in ohladimo v mrzli vodi, da ohrani barvo. Mavrahe glaziramo v posoljenem maslu.

Mladi krompir

Neolupljeni mladi krompir skuhamo. Začinimo ga s soljo in poprom ter zmešamo s kremnim sirom.

Demi glace omaka

Omaka se počasi reducira, dokler ne postane gladka in fina.

Regratova solata


Očiščen in opran regrat stresemo v solatno skledo. Prelijemo z bučnim oljem, vinskim kisom ter dodamo olivno olje in sol po okusu.

Serviranje

Na ogret krožnik damo korenčkov pire in goveji file. Ob strani položimo glazirani brokoli, mavrahe in mladi krompir s kremnim sirom. Na koncu prelijemo z demi glace omako. Zraven postrežemo regratovo solato.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem